Rasende danske rejsende: 'Badeværelset stank af kattepis'

To danskere kræver erstatning fra rejsebureau, fordi de mente, at toilettet lugtede af så dårligt, at de ikke kunne benytte sig af det

To danske krydstogt-rejsende har søgt erstatning af deres rejsebureau, fordi de syntes, at badeværelset på skibet lugtede af kattepis. Foto: Arkivfoto
To danske krydstogt-rejsende har søgt erstatning af deres rejsebureau, fordi de syntes, at badeværelset på skibet lugtede af kattepis. Foto: Arkivfoto

Vi kender dem alle sammen. De folk, som har en eller anden uforklarlig evne til at få selv de mindste ting, der ikke går som forventet, til at føles som et kæmpe stort problem.

Hvor andre måske rynker lidt på næsen og prøver at se det positive, kan det for førnævnte personer udvikle sig til så stor en gene, at det ødelægger deres humør fuldstændig.

Og hvis man kigger Pakkerejse- Ankenævnets offentliggjorte kendelser i gennem, viser det sig altså, at mange af disse folk skal findes blandt danske charterrejsende, som i mange tilfælde er helt eminente til at finde små problemer og på en eller anden måde forstørre dem så meget, at det forringer deres ferie til en vis grad.

Derfor har en dommer i Ankenævnet atter engang banket i bordet og slået fast, at der altså er visse ting, som charterturister må tåle, når de pakker kufferten og rejser afsted på ferie.

Det måtte to danske rejsende sande, da Nævnet i december afsagde dom over den klage, som parret havde ført mod rejsebureauet Best Travel.

Nissi Beach er eventyrligt. Men opholdet var ikke et eventyr for en dansk familie. Foto: Petros Karadjias/AP Ferie Bedsteforældre kræver 53.000 kroner i erstatning: 'En klokkeklar fejl fra TUI's side'

Blev nødt til at forkorte toiletbesøg
Parret var i august 2017 på en uges krydstogt på Dourofloden i det nordlige Portugal på et 5-stjernet skib, men ifølge de to danskere var lugten på kahyttens toilet så slem, at det nærmest var ubrugeligt.

- Vi vil gerne reklamere over meget stærk stank af kattepis på badeværelset, skriver klager blandt andet i en mail til rejsebureauet og fortsætter:

- Lugt af kattepis er bestemt ikke særlig behageligt i et lille lukket badeværelse. Selvom der var udsugning, var lugten der konstant mere eller mindre i hele den uge, vi tilbragte på skibet.

Ifølge parret, der betalte 31.085 kroner for ferien, var lugten så uudholdelig, at de begrænsede deres brug af det:

- Det gjorde, at jeg i hvert fald ikke stod på badeværelset og lagde make-up. At stå derude og børste tænder var heller ikke særlig rart, og når vi havde været i bad, gik vi ud fra badeværelset for at tørre os. Toiletophold var ikke noget, der varede længe!

Et hotelværelse på Cypern var ikke tilfredsstillende for en dansk familie, som derfor skiftede hotel uden at brokke sig til rejseselskabet først. Foto: AP/Petros Karadjias Ferie Nægtede at spilde ferietid på brok: Men det var en dum idé

Ingen andre kunne lugte det
Ifølge både klager og rejsebureauet gjorde de to danskere rejselederen på skibet opmærksom på lugten, men herefter bliver de to parter uenige.

De rejsende påstår nemlig, at personalet anerkendte, at der lugtede fælt, men at det ikke var muligt at flytte dem til en anden kahyt, da skibet var fuldt booket, mens rejsebureauet siger, at personalet ikke kunne lugte noget:

- Nu kommer vi til den prekære del af klagen: Der er nemlig ingen andre end klager, som har bemærket nogen lugt af kattepis i kahytten, skriver rejsebureauet til Ankenævnet og fortsætter:

- Både skibets hovmester, skibets hotelmanager og en af skibets receptionister foruden vores danske rejseleder var henne i gæstens kahyt ad flere omgange, og som det fremgår af deres skriftlige tilbagemeldinger, så var der ingen, som kunne registrere nogen lugtgener. Bemærk også, at rejselederen faktisk har indsendt sine kommentarer herom, allerede mens gæsten var afsted. Vi må derfor fastholde, at klagen skal afvises.

Klager havde oprindeligt krævet 1.000 kroner i kompensation, men da Pakkerejse- Ankenævnet i deres afgørelse ikke fandt frem til, at lugtgenerne var bevist, bliver klageren i stedet nødt til selv at punge ud, da en klage til Ankenævnet koster et gebyr på 275 kroner, som ikke tilbagebetales, hvis man ikke får medhold i sin klage.

- Da klageren - mod bureauets benægtelse - ikke har godtgjort, at der var lugtgener i kahyttens badeværelse under klagerens ophold ombord på krydstogtskibet, kan Ankenævnet ikke imødekomme klagerens krav, skriver Ankenævnet i afgørelsen.

Musikstøj fra blandt andet nabohotellets poolbar var så generende for to danskere på Kreta, at de nu har krævet erstatning af rejsebureauet. Arkivfoto: All Over Press Ferie Skru ned! Danske charterrejsende raser over forstyrret nattesøvn

23 kommentarer
Vis kommentarer