Annonce:
Annonce:

Rasende rejsende forlangte erstatning: Unfair, at de andre fangede flere fisk!

De to rejsende ville have knap 25.000 kroner i kompensation, fordi de fangede færre fisk end de øvrige rejsende

Dårlige guides var ifølge to klagende nordmænd skyld i, at de ikke fangede ligeså mange fisk som de andre rejsende. Foto: Colourbox
Dårlige guides var ifølge to klagende nordmænd skyld i, at de ikke fangede ligeså mange fisk som de andre rejsende. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Endnu engang har Pakkerejse-Ankenævnet behandlet en sag, hvor rejsende er utilfredse med kvaliteten på rejsen.

Denne gang er det to nordmænd, som bestemt ikke mener, at oplevelsen på deres en-uge lange fiskerejse til Cayo Cruz i Cuba i marts 2016 var værd at skrive hjem om.

Derfor valgte de altså i stedet at skrive til Pakkerejse-Ankenævnet for at klage over rejseselskabet Getaway Tours, som solgte dem rejsen.

Nordmændendes klage bunder i, at de fangede færre fisk end de andre rejsende, hvilket ifølge dem var fordi, at de fik de dårligste fiskeguides.

- Vi (medrejsende og jeg) fik tildelt en nybegynder af en guide, som ikke kunne noget som helst, mens de andre, så langt vi kunne se, fik tildelt gode guider, lyder det fra den norske klager, som fortsætter:

Annonce:

- Han var ikke i stand til at finde fiskene, og han havde problemer med at se de få fisk, vi fandt. Jeg spottede mange af fiskene før ham. Med ham stående på platformen, samt dét faktum at han er guide, burde dette ske meget sjældent.

Helt forkert ferie-kurs: Cykelguide sendte rejsende på 20 km lang omvej

'Vi så færre fisk, end de andre fangede'
Da klager sammen med sin medrejsende kom tilbage til havnen og fandt ud af, at de andre rejsende havde fanget mange flere fisk end dem, brokkede de sig og fik tildelt en ny guide.

På trods af den nye guide ifølge klager var 'teknisk god' og havde 'øjne som en ørn', var han dog heller ikke tilfredsstillende nok for de to nordmænd:

- Han gav klare og gode instruktioner og var meget behagelig at være sammen med. Men... han var samtidig heller ikke i stand til at finde the bones (bonefish, en type rovfisk, red.). Mange af dagene så vi færre fisk, end de andre både rent faktisk fangede, skriver klager.

Annonce:

Rejsebureaet, Getaway Tours, tilbød de to klagende nordmænd 500 euro (cirka 3.700 kroner, red. ) hver i rabat til deres næste tur til Cuba, men det ville de ikke stille sig tilfredse med, og i stedet forlangte de en økonomisk kompensation på 30.000 norske kroner (knap 25.000 danske kroner, red.).

Det var Getaways dog på ingen måde klar til at tilbyde for turen, der kostede 30.948 norske kroner.

- Jeg må dog allerede nu gøre klart, at der ikke kan gives en refusion over utilfredshed med guiden eller manglende fiskeheld (= andre bådhold fangede flere fisk). Fiskeri har jo i sagens natur store momenter af tilfældigheder, vejr, vind og held, og en god dag med en mindre erfaren guide kan være mange gange bedre end en dårlig dag for selv den bedste guide, skriver Getaways Tours og fortsætter:

- Vurderingen er subjektiv og hvis vi skulle refundere på dette grundlag, skulle alle de bådhold, der ikke fangede mest, i princippet være berettiget til en refusion. Hvilket hurtigt ville gøre en ende på et fiskerejsebureau.

Dansk fodboldhold fik pengene retur: Banen var fyldt med muldvarpeskud

'Fem lorte-dage'
Klager var dog bestemt ikke enig i rejsebureauets forklaring.

Annonce:

- Sammenlignet med de andre havde vi én ok dag og fem lorte-dage. Mens de andre fik noget af værdi ud af deres penge, fik vi kun skuffelse og frustration, skriver klager blandt andet.

- I ødelagde turen for mig ved ikke at have en rimelig politik hvad angår guiderne, forstætter nordmanden, der gerne ville have haft, at guiderne roterede på turen, så de rejsende ikke havde den samme guide hele ugen.

Klager har desuden vedlagt et bilag til Pakkerejse-Ankenævnet med antallet af ugens fangede fisk. Det, mener rejseselskabet dog, viser, at klager ikke har noget at komme efter:

- Yderligere finder vi, at klager skyder sig noget i foden ved at vedlægge Bilagsnr. 11 – et billede af fangststatistikken for ugen. Ud for tirsdag d. 8 står [K] og [K’s medrejsende] noteret for 5-4, altså i alt 9 fangede bonefish.

Annonce:

- De fem andre bådes fiskere har tilsammen fanget 11 bonefish (3-2, 1-1, 2-1, 0, 1-1). Altså en fantastisk dag for klager, sammenlignet med de øvrige både. Har de andre bådhold så haft dårlige guider den dag (i øvrigt de samme, som de havde resten af ugen)?, spørger Getaways sarkastisk.

Klagers svar på dette er, at den omtalte dag var den eneste dag, som de var tilfredse med, samt at den eneste årsag til, at de fangede flere fisk end de andre den dag, var, at de andre brugte det meste af dagen på noget andet.

- Vi brugte enormt meget mere tid på at prøve at fange bonefish end de andre, skriver klager.

Danmark går brok-amok: Mor brugte hel ferie på at klage over vandrutsjebane

Ankenævnets afgørelse
På trods af de færre fangede fisk og utilfredsen over, at guiderne ikke fulgte et rotationsprogram, så alle havde mulighed for at få 'gode guides', mente Pakkerejse-Ankenævnet ikke, at de to utilfredse nordmænd havde ret til at få deres penge tilbage:

Annonce:

- Ankenævnet lægger til grund, at klageren og dennes medrejsende ved ankomsten til Brasil på Cuba blev tildelt en guide med kendskab til lystfiskeri ved Cayo Cruz, som i alle seks dage skulle guide dem fra båden, skriver Ankenævnet i deres afgørelse og fortsætter:

- Da klageren ikke var lovet rotation af guiderne blandt lystfiskerne på rejsen, og da klageren ikke har godtgjort, at han med rette havde kunnet forvente dette, finder Ankenævnet, at rejsen har været afholdt i overensstemmelse med aftalegrundlaget.

Da de to nordmænd ikke fik medhold i deres klager, bliver det indbetalte gebyr på 275 kr. pr. klage ikke tilbagebetalt af Pakkerejse-Ankenævnet.

Rejsebureauet bliver desuden heller ikke pålagt nogen sagsomkostninger.

Rasende rejsende til rejseselskab: Det er jeres skyld, jeg blev gravid!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: