Regeringen: Udlændinge skal kunne købe sommerhus i Danmark

Den nye regering lægger op til, at udlændinge skal kunne købe sommerhuse i Danmark

Regeringen vil give udlændinge mulighed for at investere i danske sommerhuse. Foto: Colourbox
Regeringen vil give udlændinge mulighed for at investere i danske sommerhuse. Foto: Colourbox

Det har fra tid til anden været oppe til debat, om udlændinge skal kunne købe sommerhuse i Danmark. Nu lægger den nye regering i sit regeringsgrundlag op til at give udlændinge den mulighed inden for en forsøgsordning.

Via ordningen får udlændinge mulighed for at investere i sommerhuse i udvalgte dele af Danmark. Det skriver Standby.dk.

Man bevarer dog til at begynde med de regler, der eksisterer på området, men regeringen vil undersøge muligheden for at udvælge særlige områder, hvor udenlandske turister kan købe danske sommerhuse.

Modstand fra brancheforening
Hos Ferieudlejernes Brancheforening er man ikke begejstret for udviklingen, og allerede i foråret advarede brancheforeningens direktør Carlos Villaro Larsen mod at åbne op for sommerhussalg til udlændinge.

- Vi vil miste millionvis af overnatninger i Danmark, og det vil kunne koste op mod 1400 arbejdspladser, og det vil især ramme det sydvestjyske område på Rømø, Fanø, Blåvand, Vejers, Henne og området op langs Holmsland Klit, fordi det er der, tyskerne vil købe sommerhusene, sagde han til JydskeVestkysten.

I foråret var der rekordmange sommerhuse til salg i Danmark. Dansk Byggeri foreslog dengang, at man skulle give udlændinge lov til at købe.

- Det kan også være med til at skabe mere liv og arbejdspladser i nogle af yderområderne, hvis der igen kommer gang i sommerhussalget. Der vil komme flere turister og arbejdsopgaver til det lokale erhvervsliv. Det er for eksempel typisk ved hussalg, at vi ser, at lokale håndværkere får opgaver med at renovere, og det gør sig også gældende ved sommerhussalg, sagde erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri Torben Liborius i en pressemeddelelse.

I dag skal man have fast bopæl i Danmark for at kunne købe sommerhus i Danmark.

5000 fisk blev indfrosset en skøjtebane. Det var gæsterne ikke begejstrede for. Foto: AP Ferie - 1. dec. 2016 - kl. 11:39 Forlystelsespark i shitstorm: Frøs 5000 fisk under en skøjtebane

Er det en god idé at lade sommerhuse komme på udenlandske hænder?

Se resultat

Er det en god idé at lade sommerhuse komme på udenlandske hænder?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen