Regner ferien væk? På italiensk ferieø får du pengene tilbage

På øen får du refunderet alle dine udgifter til ferien, hvis det regner for meget

Den smukke ø er en yndet turistdestination i sommermånederne. Foto: Colourbox
Den smukke ø er en yndet turistdestination i sommermånederne. Foto: Colourbox

Når du har sat næsen op efter en afslappende dag på stranden, hvor du skiftevis skal bade, hvile under en parasol og læse en god bog, så er der ikke meget ved, at det pludselig regner.

Særligt ikke når du har brugt mange penge på at komme på ferie. Men der er håb forude.

Er du på ferie på den italienske middelhavsø Elba, og regner det mere end to timer i løbet af en dag, kan du få refunderet pengene.

Se også: Hjemmesider skal gøre det nemt: Køb italiensk hus for 1 euro

Initiativet 'Elba No Rain' er iværksat af myndigheder på øen, og konkret går det ud på, at du i hele maj kan få pengene tilbage for de dage, hvor du er på ferie på øen, hvor det regner mere end to timer.

Det skriver Lonely Planet.

Den idylliske ø Elba, som blandt andet er kendt for, at Napoleon Bonaparte var i eksil på øen fra 1814 til 1815, inden han flygtede tilbage til Frankrig, er Italiens tredjestørste ø, og der bor cirka 35.000 mennesker.

Øen er et populært turistmål takket være smukke, lækre badestrande, hyggelige byer og god mad.

Skiftende vejr
Foruden status som eksilø for kejseren, er Elba også kendt for et ganske ustadigt klima. Derfor kan man kun sjældent stole på vejrudsigterne, og det er blandt andet derfor, at øen nu forsøger at lokke flere til ved at tilbyde dem refundering ved meget regn.

Regner det mellem klokken 10 om formiddagen og 20 om aftenen mere end to timer sammenlagt, får du pengene tilbage for den dag.

Se også: Køb italiensk ferieø fra blot 7,4 millioner kroner

Alle hoteller er ikke med på ideen, så før du booker et sted at bo og måske krydser fingre for regnvejr, skal du undersøge, om hotellerne er med på initiativet. Det kan du gøre her. Siden er på italiensk.

Ifølge Lonely Planet er håbet med initiativet desuden, at folk vil trodse det, måske, dårlige vejr og tage ud og se, hvad øen kan tilbyde ud over de lækre, lyse badestrande.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere