Rejseforlag: Disse feriesteder er no-go i 2020

Det amerikanske rejseforlag Fodors har udnævnt de feriedestinationer, som er no-go i 2020

En rejsende udforsker templet Angkor Wat i Cambodia. På grund af de mange turisters slid er templets fundament udfordret. Derfor anbefaler rejseforlaget Fodors, at man undgår at besøge det. Foto: Colourbox
En rejsende udforsker templet Angkor Wat i Cambodia. På grund af de mange turisters slid er templets fundament udfordret. Derfor anbefaler rejseforlaget Fodors, at man undgår at besøge det. Foto: Colourbox
Følg Ferie

Om kort tid træder vi ind i et nyt år, og vi kan derfor se tilbage på 2019, som er et år, hvor flere og flere steder i verden er blevet overrendt af turister. Så overrendt, at flere steder har set sig nødsaget til at regulere for at bringe antallet af turister ned og undgå fatale uheld.

Heriblandt er den berømte Train Street i Hanoi, Vietnam. I sidste måned lukkede myndighederne gaden, fordi turisterne flokkedes dertil for at tage billeder. Det resulterede i flere farlige situationer og afgange, hvor toget måtte omdirigeres, fordi der stod for mange mennesker på skinnerne.

Berømt gade oversvømmet af turister: Nu lukker den

Rejseforlaget Fodors udkommer hvert år med en liste over steder, som man skal forsøge at undgå, hvis man skal ud at rejse. Og her har de netop sat den populære Train Street på listen.

De understreger, at listen ikke er til for at bandlyse stederne, men derimod en inspiration til rejsende om at tænke sig om en ekstra gang, når de vælger destination eller rejseaktivitet.

- Det er som sådan ikke dårligt at være vist på no-go listen. Tværtimod er det et løfte om, at når vi dækker de her nævnte destinationer - som alle er vidunderlige steder - så skal vi gøre det ansvarligt, skriver Fodors.

Steder der ikke vil have turister - eller i hvert fald færre af dem
Barcelona er ramt af overturisme i en sådan grad, at Fodors anbefaler, at man ikke rejser dertil. Der er manglende plads på vejene, fortovene, ved turistattraktionerne og med Airbnbs indtog bliver mange lokale presset ud til fordel for turister. Byens myndigheder arbejder med problemerne.

Europæiske byer advarer: Airbnb tager boliger fra markedet

- For at komme disse problemer til livs, har Barcelona brug for tid og plads til at skabe adgang for alle, skriver Fodors.

Den dramatiske og smukke kyst Big Sur i Californien, som blandt andet er blevet kendt fra tv-serien 'Big Little Lies', er også overvældet af turister. Lokale melder om, at vejen langs kysten flyder med afføring på grund af manglende offentlige toiletter samt andet affald. Mange laver også illegale campingpladser, fordi der ikke er plads nok på de eksisterende. De illegale campingpladser kan skabe ildebrande og forårsage skovbrande, som staten i forvejen kæmper med.

Øen Bali og templet Angkor Wat i Cambodia kæmper også med overturisme, og derfor anbefaler Fodors også, at man ikke rejser dertil.

Flere steder og aktiviteter du skal genoverveje, når du rejser i 2020

- Bjerget Matterhorn - syv bjergbestigere er allerede døde i 2019 af at falde ned fra bjerget. I 2018 døde 11. Fodors mener derfor, at bjerget i de schweiziske alper er blevet for farligt.

-Koralreve - Fodors anbefaler, at man genovervejer det, hvis man har planlagt en tur til et koralrev, da disse er døende og der siden 2014er fundet en sygdom i koralrevet ved Florida, som det menes nu har spredt sig til Mexico på grund af menneskelig interaktion.

- Galapágos National Park og Komodo Island - begge steder har indført højere turistskatter for at nedbringe antallet af turister, da de mange mennesker har stor indflydelse på det naturlige dyreliv.

- Resorter i Mexico og Mellemamerika - man skal ikke stoppe med at rejse dertil, men man skal være opmærksom på, hvilken alkohol, der bliver serveret. Der kan nemlig være methanol i drinken. I 2019 er 25 mennesker døde af methanolforgiftning og 59 mennesker blev syge i Costa Rica. I Mexico har der siden 2017 også været flere tilfælde af forgiftning med methanol.

- Elefantridning - Fodors anbefaler, at man undgår elefantridning, da det ofte er forbundet med dyremishandling.

- Cape Town - hvis man besøger centrum, vil man ikke mærke noget, men blot 10 kilometer derfra er virkeligheden en helt anden. Ifølge Fodors har byen oplevet omkring 1000 mord de første seks måneder af 2019. Derfor anbefaler Fodors, at man genovervejer at rejse dertil.

Kilde: Fodors.com

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+