Rejseguide: Her får du det vildeste kaffe-kick

Kaffe-menuen på ferien kan virke uoverskuelig og helt fremmed for turister – få et overblik over de forskellige landes varianter af den opkvikkende 'tjære'

Alle foretrækker kaffen på en bestemt måde, men der er alligevel visse kaffedrikke, der har sat sig fast i hjerterne på de enkelte landes befolkninger. Foto: Flickr/Kishore Bhargava
Alle foretrækker kaffen på en bestemt måde, men der er alligevel visse kaffedrikke, der har sat sig fast i hjerterne på de enkelte landes befolkninger. Foto: Flickr/Kishore Bhargava

Savner du den helt almindelige kop sort kaffe på ferien?

Og synes du også, at den smager anderledes, når du endelig finder den?

I så fald er det ikke indbildning, for kaffen er nemlig tilpasset smagsløgene i de forskellige lande. det skriver Nescafé i en pressemeddelelse.

Herhjemme foretrækker de fleste af os en mild og afrundet smag, men sådan forholder det sig ikke i udlandet.

Ser vi på vores nordiske naboer Norge og Sverige smager bryggen ganske anderledes. De vil nemlig hellere have en stærk kop kaffe.

I Tyskland skal kaffen helst have undertoner af frugt, mens man i Spanien vil have det bitre koffeinkick.

Er du alligevel eventyrlysten nok til at gå på opdagelsen i kaffekulturen, kan du meget passende prøve disse 11 landes favoritkaffe, som Huffington Post har fundet frem til.

Tyskland
Pas på, når du bestiller kaffen i Tyskland. Det kan i hvert fald godt være, at du skal lade bilen stå efter eftermiddagkaffen.

Tyskerne er nemlig meget glade for, udover flødeskum og sukker, også at tilsætte lidt mørk rom i deres kaffe. Denne alkoholiserede variant kalder de Pharisäer.

Vietnam
I Vietnam foretrækker de en endnu sødere kaffedrik end i Tyskland.

Oven på kaffen flyder nemlig en blanding af to æggeblommer, en halv teske kondenseret mælk, honning og vaniljeekstrakt.

USA
Lad dig ikke snyde af navnet Gibraltar. Denne kaffe er nemlig populær blandt amerikanerne og er et dobbelt espressoshot med et enkelt shot varm, varm mælk.

Kaffen har således intet at gøre med det virkelige Gibraltar, men har fået sit lidt misvisende navn fra glasset, den serveres i.

Spanien
I Spanien foretrækker de også, at kaffen er i den sødere ende af skalaen.

Her serverer de nemlig Café Bombón, som er en halv kop stærk kaffe og halv kop sødet kondenseret mælk.

Du kan kende Café Bombón på de forskellige lag. Foto: Flickr/Renzo Stanley
Du kan kende Café Bombón på de forskellige lag. Foto: Flickr/Renzo Stanley

Tyrkiet
I Tyrkiet har de intet imod at vente længe på kaffen.

Her er kaffebrygning en lang og traditionsbunden proces, som indebærer fintmalet kaffe og kogning ad flere omgange.

Kaffen brygges i en cezve, som er en kobberpotte. Her sødes den og koges af flere omgange, før den kan nydes.

Frankrig
Cafe au Lait er efterhånden en gammel kending.

Men hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne kaffe med varm mælk, kan det være, at du skal bestille den, næste gang du sidder på en café i Frankrig.

Se også: Skandaløse stjerner: Så vanvittige er deres krav på privatfly

 

Mexico
Dette er næsten kaffens svar på vores gløgg. I Mexico er kaffe nemlig ikke bare kaffe.

Den mexicanske Cafe de Olla brygges i en kasserolle med en kanelstang, appelsinskræl og farin. For at få mest smag for pengene, skal kaffen lige trække i fem minutter, før den drikkes.

Den mexicanske Cafe de Olla får du garanteret serveret i et krus som dette. Foto: Flickr/Mover el Bigote
Den mexicanske Cafe de Olla får du garanteret serveret i et krus som dette. Foto: Flickr/Mover el Bigote

Italien
I Italien har de et smart trick til at fremhæve kaffens sødere undertoner.

Du kan selv prøve det, hvis du bestiller en Espresso Romano. Så får du en skive citron med, så du kan smøre citronsaft på indersiden af glassets kant.

Citrus skulle nemlig bringe det søde frem i kaffen.

New Zealand
I New Zealand har de opfundet deres helt egen version af den amerikanske Gibraltar. Den er også lavet med et dobbelt espressoshot, men bare med en smule mere mælk.

Hvad de har kaldt opfindelsen? Bestil du bare en 'flat white' på din ferie 'down under'.

Grækenland
Frappé blev opfundet af en Nescafé-udbyder. Og smart var han, for denne iskolde kaffe er nu en af de mest populære kaffedrikke i Grækenland.

Og opskriften er simpel. Bland en teske instant-kaffe og en teske sukker i en blender og tilføj is og vand.

Østrig
Det er ikke kun i Vietnam, de er vilde med æg til kaffen.

I Østrig serverer de nemlig Kaisermelange, som er sort kaffe med en enkelt æggeblomme, sukker og cognac.

Enkelte steder blander man det også med lidt mælk.

Se også: Find din ferieflirt: Ny app er lufthavnens Tinder  

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen