'Rejsen bliver dyrere, hvis du søger meget på den' – og flere rejsemyter

Passer det, at prisen på rejsen stiger, hvis du søger meget på den? Vi ser nærmere på den og seks andre myter om rejsebureauernes rejser

Få be- eller afkræftet myterne og drøm dig væk (Foto: Flickr/Thomas Tolkien)
Få be- eller afkræftet myterne og drøm dig væk (Foto: Flickr/Thomas Tolkien)

Er det dyrere for Mac-brugere at købe en charterrejse? Og kan rejsen blive dyrere, mens man er ved at booke? Det kan være en jungle at undgå prisfælderne, når du skal bestille sommerferien. Vi har spurgt en insider i rejsebranchen om, hvilke myter der er sande og falske for prisen på sommerferien.

(Foto: Flickr/Mathias Gawlista) Ferie Mand død i bungy-jump ulykke i Phuket

Nikolai Johnsen er pressechef for Star Tour og får hver dag mange spørgsmål om, hvordan rejsebranchen sætter priserne. Vi har konfronteret ham med en række myter om, hvordan prisen på din sommerferie bliver til.

1. Myte: Rejsen bliver dyrere, hvis du søger meget på den
Falsk: Vi justerer ikke prisen op, men hvad andre gør, kan jeg ikke sige noget om, siger Nikolai Johnsen.

2. Myte: Rejsen kan blive dyrere på hjemmesiden, mens du er ved at booke
Sandt: Det er faktisk rigtigt, og jeg kan godt forstå, at det er frustrerende for mange, der er lige ved at booke rejsen, og så rykker prisen sig opad. Stort set alle rejsebureauer bruger en automatisk proces, der hele tiden opdaterer priserne op og ned, og den tager ikke hensyn til kunder, der er lige ved at bestille. 

3. Myte: Rejsebureauerne skruer prisen op, hvis du er Mac-bruger
Falsk: Det er en sejlivet myte, som vi gerne vil af med, for det passer ikke. Nogle af de internationale rejseportaler har indrømmet, at de gør rejsen dyrere for Mac-brugere, men jeg kender ikke til nogen rejsebureauer herhjemme, der gør det.  Vores priser er ens for alle.

(Foto: Sea Girt Lifeguards Twitter/@SGLifeguards) Ferie Tåge-tsunami skræmmer i New Jersey

4. Myte: All inclusive gør rejsen dyrere
Delvis falsk: Langt, langt de fleste rejsende ender med at spare penge ved at vælge all inclusive. Men man kan sagtens gøre gøre rejsen endnu billigere ved at leve nøjsomt. Pakker du for eksempel rugbrød og leverpostej i tasken, er du godt på vej til at spare penge uden all inclusive, siger Nikolai Johnsen. 

5. Myte: Afbudsrejser er afbudsrejser
Falsk: Det er desværre ikke rigtigt. Langt de fleste afbudsrejser er bare rejser, som rejseselskaberne ikke har kunnet sælge, og som de så kalder for afbudsrejser. Vi har en politik om, at vi kun kalder det afbudsrejser, når der er kort tid til afgang. Men på nogle portaler for afbudsrejser, kan man finde rejser med 6 måneder til afgang, og det passer jo ikke rigtig med begrebet.

Byt den mindre danske bil ud med en stor tysk af slagsen og få mere plads og spar penge. (Foto: Jens Astrup) Ferie Spar penge: Lej kør-selv bilen i Tyskland

6. Myte: Rejsebureauerne spekulerer i dyre priser i industriferien
Sandt: Altså rigtig mange af vores kunder er selvfølgelig ikke så glade for, at rejsen lige præcis er dyrest i juli, hvor de har ferie. Men det kan ikke rigtig være anderledes, for det handler jo om udbud og efterspørgsel. Ingen rejsebureauer sælger billige rejser i juli – så ville de ikke overleve særlig længe, siger Nikolai Johnsen.  

7. Myte: Du får vist annoncer for de rejser, du lige har kigget på
Sandt: Ja, det passer faktisk. Rigtig mange rejsebureauer inklusive os benytter en bestemt metode til annoncering, der hedder ’retargeting’. Det betyder, at kunder, der har kigget på en bestemt rejse på vores hjemmeside, efterfølgende kan få vist annoncer for den samme rejse på for eksempel Facebook eller andre steder.

11 kommentarer
Vis kommentarer