Rejsende til England i morgen mødes af dødssnestorm

Rejser du til England i morgen? I så fald bør du pakke dig godt ind og huske regntøj og gummistøvler – efterdønningerne af USA's rasende snestorm rammer nemlig flere engelske byer

Rejsende mod England i morgen skal huske at pakke paraply og gummistøvler (Foto: Flickr/Oli Dunkley)
Rejsende mod England i morgen skal huske at pakke paraply og gummistøvler (Foto: Flickr/Oli Dunkley)

Det er nok ikke gået din næse forbi, at USA har været mere end hårdt ramt de sidste par dage. USA's næstværste snestorm nogensinde, som er blevet navngivet Jonas, tog livet af mindst tyve mennesker. Og nu har den kurs mod England.

Disse engelske byer rammes af den næstværste storm i amerikansk historie
Selv om det engelske klima er kendt for at være en kende regnfyldt, er det intet imod de næste par dages regn. Vejrprognoser forudsiger nemlig, at stormen Jonas vil ramme England i morgen, og den tager voldsomme regnmængder med sig. Det er i forvejen oversvømmelsesramte områder, som Lancashire, Cumbria og Yorkshire – alle tre nogle af de største grevskaber i England, som risikerer endnu mere skade fra i morgen.

Hvor Jonas i USA medbragte store mængder sne, viser de engelske vejrprognoser, at stormen højst sandsynligt vil give regnskyl, kraftig vind og mulige oversvømmelser, før det begynder at klare mere op onsdag eftermiddag. Du skal altså være på vagt og i det mindste huske regnjakken, hvis du er på vej mod England.    

– En aktiv koldfront forventes at snige sig langsomt henover Wales, det nordvestlige England og sydvestlige Skotland i løbet af tirsdagen og videre ind i onsdagen, før det begynder at klare op i syd onsdag eftermiddag, siger en talsmand fra det meteorologiske Met Office til The Mirror

Flodoversvømmelser og vand på vejene
Talsmanden tilføjer, at varm luft af tropisk karakter forventes at passere systemet, hvilket vil føre til meget fugt og kraftig regn.

– Mange dele af de alarmerede områder kan forvente at se 50-100 millimeter regn, mens de mest udsatte dele af højlandet i det nordlige Wales, nordvest England og sydvest Skotland kan forvente 150-200 millimeter. Der er mulighed for, at der sker flodoversvømmelser og også stående vand på vejene. Der vil også være stærk vind i sydvest, siger talsmanden.

I USA blev en stor del af østkysten erklæret i undtagelsestilstand. Enkelte stater var tæt på at lukke helt ned efter tusindvis af flyafgange blev aflyst, skoler og offentlige kontorer lukkede og sports- og underholdningsbegivenheder blev aflyst, bl.a. forestillinger på Broadway.

Lad os håbe, at Jonas ikke er lige så hidsig, når han ankommer til England.

10 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere