Rejseselskab: Græske øer fik tæsk af flygtninge

Danske rejseselskaber begynder langsomt at sende turister tilbage til de flygtningeramte græske øer, men efterspørgslen er stadig ikke stor

I søndags sendte Spies 212 danske charterturister til Lesbos. Det er dog ikke alle rejseselskaber, der er lige så ivrige efter at sende danskere derned. (Foto: Flickr/Ronald Saunders)
I søndags sendte Spies 212 danske charterturister til Lesbos. Det er dog ikke alle rejseselskaber, der er lige så ivrige efter at sende danskere derned. (Foto: Flickr/Ronald Saunders)

Det er med lidt forsigtige skridt, at danske rejseselskaber som Spies og Star Tour igen begynder at sende danske turister til flygtningeramte græske øer.

For selvom flygtningestrømmen er stilnet af, holder danskerne sig dog stadig fra øerne.

På de græske øer slikker man også stadig sårene efter sidste års flygtningestrøm, der især efterlod Lesbos og Kos med en værre omgang tæv, fortæller administrerende direktør hos Bravo Tours, Peder Hornshøj.

Sidste år stoppede Bravo Tours med at sende danskere til Lesbos.

– Lesbos og Kos - og til en vis grad også Samos - har fået nogle tæsk, efter flygtningene skyllede op på deres gummibåde sidste år. Efterspørgslen stoppede totalt, fordi der var så meget opmærksomhed på flygtningestrømmen. Der skal være lidt mere ro på dernede, før destinationen bliver aktuel igen, siger han.

Mens Bravo Tours håber på at kunne genoptage rejserne til Lesbos næste år, sendte Spies sine første 212 gæster til øen i søndags. En tur rejseselskabet dog også tabte penge på.

Lesbos har været særligt hårdt påvirket af flygtningestrømmene. Det betyder, at flere rejseselskaber har lukket deres aktiviteter på øen ned. Spies holder dog fast - deres første sommergæster ankommer 15. maj. (Foto: PR) Ferie Dansk rejseselskab taber penge på flygtninge-ø

Langsomt fremad
Det er ikke kun på Lesbos, man fik flygtningestrømmens indflydelse at mærke. Også øen Kos oplevede et stort dyk i antallet af danske besøgende. Star Tour har i år valgt at flytte hele 3000 pladser fra Kos til øen Zakynthos.

– Vi kunne se i slutningen af efteråret, at der var en svagere efterspørgsel til øerne Kos, Samos og Lesbos. Vi mener, det til dels skyldes mediernes dækning af flygtningekrisen, men for os skyldes det også, at vi investerede i nye hoteller på den anden side af landet, siger Gorm Pedersen, der er country manager for Star Tour Danmark.

Det kan dog være, at Grækenland vil se en forbedring denne sommer, som resultat af situationen i Nordafrika, fortæller Gorm Pedersen.

– Vi skal ikke glemme at hele Nordafrika er lukket i forhold til Tunesien og Egypten, som jo altid har tiltrukket 50.000 danskere hver sommer. Der er nu restriktioner, og der rejser man ikke til i sommer. Kunderne søger andre steder hen, og så er det naturligt, at Grækenland får en del af kagen.

13 kommentarer
Vis kommentarer