Rejseselskab truer SeaWorld med boykot

SeaWorld dumpede for nyligt et dyre-velfærdstjek. Nu har Thomas Cook givet dem tre måneder til at forbedre villkårene, ellers vil de stoppe samarbejdet

Tilbage i 2012 mistede en træner i SeaWorld næsten livet, da han blev angrebet af spækuggeren Kasatha i det udskældte spækhuggershow, som SeaWorld lukkede sidste år.

Det er ikke ligefrem nyt for SeaWorld at møde kritik for deres dyrs til tider uacceptable vilkår, men efter at den amerikanske forlystelsesparks afdeling i Orlando for nyligt dumpede et velfærdstjek af dyrene, er kritikken blusset op igen.

Det har blandt andet medført, at Spies' engelske søsterselskab, Thomas Cook, nu truer parken med at boykotte dem, hvis de ikke forbedrer dyrenes vilkår inden for de næste tre måneder.

Det skriver flere britiske medier - heriblandt Mirror.

Thomas Cook har ikke selv villet udtale sig omkring den omtalte deadline på tre måneder, men rejsegiganten, der sælger mere end 10.000 ture til SeaWorld om året, er angiveligt stoppet med at reklamere for SeaWorld på deres hjemmeside.

Derudover siger en talsmand følgende til The Sun:

- Vi er ved at revidere aftalen med SeaWorld og er i kontakt med dem omkring resultaterne, der skal stå på mål for vores politikker.

Myndighederne i Brasilien har rådet folk til at blive væk fra pukkelhvalen, men onsdag flokkede turister alligevel til. Foto: AP/Silvia Izquierdo Ferie Turister flokkes til: Død pukkelhval skyllet op på stranden

Kritiseret spækhuggershow lukket
Dyrevelfærdsorganisationer og dyreaktivister har længe været efter SeaWorld, der så sent som sidste år lukkede det yderst kritiserede spækhuggershow i kølvandet på en dokumentarfilm ved navn 'Blackfisk', som udkom i 2013 og handler om, hvor dårligt spækhuggerne havde det i fangenskab hos SeaWorld.

Efter dokumentarfilmen mistede firmaet bag SeaWorld rigtig mange penge, og i 2015 valgte parken at udfase showet, indtil det altså helt sluttede i 2017.

Spækhuggershowet har flere gange været tæt på at koste trænere i SeaWorld livet, fordi spækhuggerne nægtede at lystre.

Tilbage i 2012 var den amerikanske træner Ken Peters f.eks. nær blevet slået ihjel af den enorme spækhugger Kasatka, som gentagne gange hev træneren under vandet i flere minutter ad gangen. Træneren overlevede dog heldigvis den livsfarlige situation.

(Videoen af den skræmmende dødskamp i 2012 kan ses i playeren øverst oppe.)

Det er uvist, hvilke områder SeaWorld dumpede på i den seneste test af dyrenes velfærd, men til The Sun bekræfter de dilemmaet med Thomas Cook og tilføjer, at 'revideringen stadig er i gang'.

Derudover udtaler SeaWorlds talsmand følgende:

- Vi står bag nogle af de bedst bedømte zoologiske institutioner i verden og sørger for en verdensklasse-behandling for vores dyr i vores parker, hvilket vi beviser gennem vores enorme standarder samt gennem nationale og internationale anerkendelser.

Her kan man se, da bilvinduet går i stykker. Foto: Privat Ferie Safaripark-gæst går i panik: Maser girafs hoved med bilvindue

12 kommentarer
Vis kommentarer