Dobbelt op på alkohol i ferien

Vi drikker dobbelt så mange genstande i ferien, viser ny undersøgelse

Vi drikker i gennemsnit 12 genstande ugentligt i ferien. Mest populært er vin og øl. (Foto: Colourbox.com)
Vi drikker i gennemsnit 12 genstande ugentligt i ferien. Mest populært er vin og øl. (Foto: Colourbox.com)

Det kommer næppe som nogen større overraskelse. Men vi drikker mere alkohol i ferien.

Måske er det fordi, vækkeuret ikke ringer lidt over seks eller fordi vi ikke har vigtige møder, der skal afholdes. Men i hvert fald viser en dansk undersøgelse foretaget af SunnyRentals.com, at 62 procent af os drikker mere i løbet af ferien end i hverdagen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mænd vil ha' øl på flyet - kvinder vand

Antallet af genstande bliver i gennemsnit fordoblet. Mens hver voksne dansker i følge undersøgelsen gennemsnitligt drikker små seks genstande om ugen i hverdagen, så bliver det til 12 genstande i løbet af en uges ferie.

De mest populære feriedrikkevarer er vin og øl - hvilket dog næppe adskiller sig fra hverdagen.

SE OGSÅ:

Rejsetips - 5. dec. 2012 - kl. 10:39 TV: Fitness i flyet

- Det kommer egentlig ikke bag på mig, at mange af os nyder et ekstra glas, når vi er på ferie. Der er intet hyggeligere end at sidde på en terrasse eller altan med familien og vennerne og nyde en god flaske vin. Og har man samtidig udsigt til vinmarkerne, gør det hele oplevelsen endnu bedre, siger Kim Konstantin Sølbeck fra SunnyRentals.com og tilføjer:

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi tager lokal kultur (sprut) med hjem fra ferien

- Ofte er en god flaske vin også betragteligt billigere at indtage i udlandet end i Danmark, og så kan det jo være svært ikke at tage et lille ekstra glas, hvis man er glad for vin. Og rejser man eksempelvis til Spanien, så kan man i visse perioder være så heldig at finde en rigtig god flaske rosé til bare 1 euro hos den lokale vinbonde.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bliv tømmermændene kvit i en bus

Det er da også, fordi mange af os nyder alkohol, at vi vælger at indtage mere af slagsen, når vi er på ferie. Således svarer 82 procent af dem, der drikker mere på ferien, at de mener, at der skal være plads til lidt ekstra nydelse, når det er ferietid.

LÆS OGSÅ:

Se også: Efter ferien kommer fortrydelsen

Seks ud af ti (60 procent) tilkendegiver i øvrigt, at de tager et lille ekstra glas eller mere, fordi de har fri og ikke skal op på noget bestemt tidspunkt på ferien. Mens knap hver femte (18 procent) drikker mere på ferien, fordi de fester mere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere