Godt for dig at prutte i flyet

I ti kilometers højde er det dit valg, om du vil gøre noget godt for dig selv eller dine medpassagerer

De fleste mennesker kender den ubehagelige situation at skulle prutte i ti kilometers højde. Men mange lader være - til glæde for de andre passagerer, men til stor ærgrelse for maveregionen. (Foto: Colourbox.com)
De fleste mennesker kender den ubehagelige situation at skulle prutte i ti kilometers højde. Men mange lader være - til glæde for de andre passagerer, men til stor ærgrelse for maveregionen. (Foto: Colourbox.com)

Her på redaktionen ville vi mest af alt ønske, at vi ikke skulle fortælle dig dette. Men i folkesundhedens ædle ærinde føler vi os forpligtede til at videregive resultaterne fra en newzealandsk undersøgelse, der viser, at det er godt for dig at prutte i flyet.

Selve flyveturen øger i sig selv risikoen for at gøre dig oppustet, men de allerfleste vælger at holde gasserne inde i stedet for at give dem fri vind til stor gene for medpassagererne.

SE OGSÅ:

Med tanke på den flymad, man typisk får serveret, ville vi nok her på redaktionen havde spist viste sandwich i stedet for at smide den i toilettet. Men sådan er vi alle så forskellige. (Vidcap) Rejsetips - 23. jan. 2013 - kl. 12:11 TV: Kan et flytoilet sluge en hel Subway-sandwich?

Men det er ikke klogt set ud fra en sundhedsmæssigt synspunkt, lyder konklusionen fra den danske gastroenterolog, Jacob Rosenberg, der står i spidsen for forskningsgruppen i New Zealand og har skrevet en artikel i New Zealand Medical Journal sidste uge.

'At holde det inde medfører betydelige ulemper for personen såsom ubehag samt smerter, oppustethed, dårlig fordøjelse og sure opstød for bare at nævne nogle få symptomer i maveregionen,' står der i artiklen, hvori det ligeledes fremgår, at det kan give stresssymptomer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er stewardessens hemmeligheder

Men også piloterne nævnes i undersøgelsen. Og her er problemstillingen ikke så ligetil.

'På den ene side - hvis piloten holder en prut tilbage - så risikerer han alle de førnævnte ulemper, inklusive dårlig koncentration, og det kan påvirke hans evner til at styre flyet. På den anden side, hvis han frigiver prutten, så kan hans co-pilot bliver påvirket af stanken, hvilket igen påvirker sikkerheden om bord.'

LÆS OGSÅ:

Se også: Spis ikke disse fødevarer før du flyver

I øvrigt er stofsæder på økonomiklassen bedre til at absorbere lugte i forhold til læsersæderne på første klasse og businessclass, skriver nyhedsbureauet AFP.

Der foreslås at udstyre stolesæderne med kul, da materialet kan neutralisere lugten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere