Annonce:
Annonce:

Ta' hensyn til miljøet på krydstogtet

Hvis du gerne vil holde krydstogtferie med god, grøn samvittighed

Al plastik bliver genbrugt på flere krydstogtskibe, og affald bliver brændt om bord i stedet for at blive kastet i havet. (Foto: Colourbox)
Al plastik bliver genbrugt på flere krydstogtskibe, og affald bliver brændt om bord i stedet for at blive kastet i havet. (Foto: Colourbox)
Annonce:
Følg Ferie

Lyden af 100.000 ton og gigantiske skibsmotorer, der skal krydse Atlanten, lyder ikke just som den mest grønne fornøjelse, men er du til miljøvenlig ferie, er der gode nyheder til dig. For en grøn ferie kan faktisk godt forenes med et krydstogteventyr.

De fleste rederier følger nemlig en række egne miljøpolitikker. Selv om international lov tillader bortskaffelse af visse typer affald i havet, vælger adskillige rederier alligevel at genbruge eller forbrænde affald om bord på skibet. Samtidig er flere rederier begyndt at gøre brug af energibesparende teknologier.

LÆS OGSÅ: Sådan rejser du klimavenligt

Blandt de miljøvenlige rederier er:

1 Royal Caribbean, der også ejer Celebrity Cruises samt Azamara Cruises, arbejder under Save the waves-sloganet, som betyder, at virksomheden har en politik om ikke at udlede fast affald og samtidig gør brug af et avanceret system, som renser spildevandet om bord. Derudover sørger man for at genbruge alle plastikartikler, som er til rådighed for gæsterne om bord.

2 Norwegian Cruise Line, der trods navnet er amerikansk, har vundet adskillige miljøanerkende priser, heriblandt Cruise Ship Environmental Award. Nogle af årsagerne er, at rederiets skibe bruger svovlfattige brændstoffer miljøfølsomme steder i verden, genbruger olie og samtidig forsøger at genbruge al affald eller forbrænde det om bord. I tilfælde, hvor forbrænding af affald ikke er tilladt, bringer skibene affald i land.

3 Disney Cruise Line, det familieorienterede rederi, genbruger affald, vand samt brændstof, og derudover kan gæsterne om bord støtte en lang række miljøprogrammer, som rederiet er involveret i.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: