Se hvilke turister der kommer til Danmark

Hvilke folkefærd topper, og hvilke er årets højdespringere?

Stadig flere russere og finner rejser til Danmark. (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox)
Stadig flere russere og finner rejser til Danmark. (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox)

Sommerferien er i fuld gang for mange af os, og vi valfarter til særligt Spanien, Grækenland, Tyrkiet og Italien.

Men hvem er det omvendt, der kommer til os for at tilbringe ferien?

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi er verdens bedste til at holde ferie

Rejsesøgemaskinen Skyscanner, der er en af Europas største med over 50.000 besøgende fra hvert af de 40 lande man opererer i, kan afsløre, at særligt englændere, spaniere og italienere søger efter rejser til Danmark.

Men du kan med fordel lære at sige både 'kippis' og 'za vashe zdorov'ye', når du hæver glasset. For den største vækst ser vi fra henholdsvis finnerne og russerne.

Siden 2010 er russerne gået fra en 19. plads til en 17. plads i 2011 og helt frem til dette års sjetteplads på listen over, hvilke lande der søger mod Danmark i sommermånederne juli og august. Finland er i samme periode rykket fra en 18. plads i 2010 til en syvendeplads i år.

LÆS OGSÅ:

Se også: Verdens værste turister

- Flere flyselskaber har meldt sig på banen, og finnerne har de seneste par år fået flere muligheder for at flyve til København, og det afspejler sig også i søgninger på vores søgemaskine. Sidste år lå Finland nummer 15 på listen, og i år er de med helt i top som det land, der søger syvende mest på Danmark, når der skal bestilles ferie i juli og august, siger Linda Edstrand, der er skandinavisk marketing manager hos Skyscanner, Europas største rejsesøgemaskine.

Listens højdespringer er Rusland, som er gået hele 11 pladser frem i forhold til sidste år og nu indtager sjettepladsen, og dermed overgår de lige præcis deres finske naboland. Og det er der ifølge Skyscanner en god forklaring på:

LÆS OGSÅ:

Se også: Her er verdens høfligste folkefærd

- Mange russere har de seneste par år fået flere penge mellem hænderne, og de bliver i høj grad brugt på luksusvarer og på at rejse. Det er et generelt billede, at russerne rejser mere ud, og Danmark er altså ingen undtagelse. Derudover byder især den danske hovedstad på mange high-end-butikker og et utal af gode, internationalt anerkendte restauranter, der er en attraktion for mange turister og uden tvivl også de russiske, forklarer Tatiana Danilova, der ligeledes er russisk marketing manager hos Skyscanner.

Det folkefærd, som er allergladest for at rejse på sommerferie til Danmark, er dog fortsat briterne. Både i 2010 og 2011 toppede Storbritannien listen, og det gør nationen såmænd også igen i 2012.

LÆS OGSÅ:

Se også: England vil have englændere til at blive i England

- Det er hurtigt og nemt at rejse fra Storbritannien til Danmark. Der er rigtig mange flyafgange fra de engelske lufthavne til de større danske byer, og så tager det ikke meget mere end halvanden time at flyve over Østersøen. Så de danskere, der tror, man kun møder de engelske turister på charterdestinationerne i Sydeuropa, kan godt tro om igen, for briterne rejser i stor stil også mod den danske sommer, siger Linda Edstrand.

1 af 2 
2 af 2 Stadig flere russere og finner rejser til Danmark. (Collage: Jes Roger Petersen/Colourbox)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen