Her er verdens ti bedste lege i bilen

Er vi der snaaart? Har du utålmodige unger - eller bare en utålmodig ægtefælle, så er der her ti gode lege til bilrejsen

Hvis hele familien skal have sjov sammen, er det er god ide at droppe de små skærme og i stedet benytte sig af gode gamle lege. (Foto: Colourbox.com)
Hvis hele familien skal have sjov sammen, er det er god ide at droppe de små skærme og i stedet benytte sig af gode gamle lege. (Foto: Colourbox.com)

Hvis du hører til den del af befolkningen, der tager på bilferie mindst en gang om året, så ved du, at timerne i bilen kan blive mange og lange.

Og selv om det kan være en god idé at installere fladskærme bag forsæderne eller medbringe iPads eller lignende, så er der nu ikke noget, der slår god gammeldags familieunderholdning, hvor alle er med.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bilferie i helvede: Her er Europas værste storbyer

Her følger således en række lege - med nogle undtagelser hentet fra Carhiremarket.com.

Hjørner: Hver gang man drejer om et hjørne, skal bagsædepassagererne presse sig op af den, der sidder mod vinduet.

Pub cricket: Når du kører forbi en pub, skal du tælle antallet af ben i navnet (virker bedst i England). The Red Lion har fire (det har en løve), mens Den Gyldne Hane i sagens natur kun har to. Vinderen er den, der har talt flest ben under rejsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kør i romernes fodspor

Duk dig, fjols: Hver gang I kører under en bro, råber nogen 'Duk', og dem der ikke gør det, er ude i næste runde.

Tælle biler: Alle børn vælger en farve, og så tæller man antallet af modkørende biler i den pågældende farve. Den, der først når eksempelvis 50, vinder.

Nummerpladelegen: Find alle bogstaver i alfabetisk rækkefølge.

LÆS OGSÅ:

Se også: Find den rigtige bilferie for hele familien

Alfabetlegen: Som nummerpladelegen med med bygninger.

Juletræslegen: Virker i sagens natur kun i december. Men går i al sin enkelthed ud på at tælle flest juletræer på køreturen.

Tyve spørgsmål til professoren: Man kan lave 'I spy ...'-udgaven, hvor man skal tænke på noget, der kan ses fra bilen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tag børnene med på 'kør selv'-ferie

Bedstemors taske: En person starter med at sige: 'Min bedstemor tog på ferie og i tasken pakkede hun ...' Hver person gentage sætningen før vedkommende finder på en ny ting og desuden huske alle de ting, der er blevet nævnt i forvejen.

Og så slutter vi af med en leg, som en kollega fra redaktionen insisterede på at tilføje listen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ny app til de smukkeste køreture

Majsmarklegen: Når man kører forbi en majsmark, skal man sige majs, majs, majs, majs så mange gange som muligt, mens man kører forbi. Kan med fordel bruges også til rapsmarker. Forældrene vil elske det.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere