900.000 danskere lider af flyskræk

Kvinder, unge mennesker og sjællændere er mest bange

Rigtig mange danskere døjer med flyskræk. Visse så meget at det helt afholder dem fra at flyve. Og dermed går de glip af drømmedestinationen. (Foto: Colourbox.com)
Rigtig mange danskere døjer med flyskræk. Visse så meget at det helt afholder dem fra at flyve. Og dermed går de glip af drømmedestinationen. (Foto: Colourbox.com)

Flyskræk er ikke rationel. Men de af os, der lider af frygt for, at maskinen skal styrte ned, er komplet ligeglade med, at alle statistikker viser, at en flykabine er et af de sikreste steder, du overhovedet kan befinde dig. I hvert fald når du samtidig skal fra et sted til et andet.

Vi får svedige hænder, ubehag i kroppen og stærkt forøget puls, og mange af os fravælger helt flyet, når vi skal ud at rejse.

PILOT-TV:

Kaptajn Morten Overgaard i et CRJ 200 fra canadiske Bombardier. Det har en marchhastighed på 516 knob svarende til 955 km/t. (Foto: Cimber Sterling) Danmark TV: Så galt kan det gå under turbulens

Faktisk viser en undersøgelse foretaget af Hotels.com, at hele 900.000 danskere i større eller mindre grad oplever frygt, når de sætter sig i flysædet og 175.000 i en sådan grad, at de helt fravælger flyet, når de skal på ferie.

Og af disse går hele 80.000 glip af drømmedestinationen, fordi det ikke i praksis lader sig gøre at rejse dertil på anden vis.

Det viser en undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com.

LÆS OGSÅ:

Passagerene om bord på Britsh Airways flight BA 0206 fik en oplevelse, de sent vil glemme. (Foto: AP) Udland Ups! Passagerer fik at vide at flyet ville styrte i havet

Mindst bange er mændene, der trygt læner sig tilbage i flysædet og nyder rejsen, mens kvinder i højere grad plaget af svedige hænder, ubehag og katastrofetanker, når de stiger om bord.

PILOT-TV

Redningsveste kan være brugbare, når man nødlander på vand. Forudsat at flyskroget ikke splintres eller du puster den op inde i flyet og bliver fanget i en luftlomme, mens flyet synker. (Vidcap) Danmark TV: Hvor er faldskærmen når flyet styrter?

Ifølge undersøgelsen lider 28 procent af de danske kvinder således af flyskræk, mens dette kun gør sig gældende for halvt så mange mænd. Tre procent af de danske kvinder lider så meget af flyskræk, at det afholder dem i at rejse steder hen, som de kun kan komme til med fly.

LÆS OGSÅ:

For mange med flyskræk er turbulens noget af det værste, de kan komme ud for. Men er det farligt? (Foto: Colourbox.com) Rejsetips Her er sitet for flynørder og folk med flyskræk

Noget tyder ligeledes på, at folk fra Region Sjælland lider oftere af flyskræk end folk fra andre regioner. Hver fjerde sjællænder (26 procent) mærker således ubehag, når de sætter sig til rette i flysædet, mens kun 16 procent af nordjyderne lider af flyskræk.

LÆS OGSÅ:

Hvis katastrofen indtræffer, og flyet styrter, kan du i flere tilfælde reducere risikoen for at omkomme. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips British Airways tilbyder flystyrt-overlevelseskursus

Undersøgelsen viser ligeledes, at de dagens unge tilsyneladende ikke er så frygtløse, som man ellers ofte antager. Næsten hver tredje (32 procent) dansker under 20 år lider nemlig af flyskræk og er dermed mere angste for at gå om bord på flyet end de ældre.

0 kommentarer
Vis kommentarer