Vil du slippe for en sidemand i flyet?

Nogle flyselskaber giver dig mulighed for mod et gebyr at få hele sæderækken for dig selv, hvis flyet ikke er fuldt

Der kan være mange årsager til, at du gerne vil have sæderækken for dig selv. Snart kan du hos SAS lægge optioner ind på ledige sæder for en billig penge.
Der kan være mange årsager til, at du gerne vil have sæderækken for dig selv. Snart kan du hos SAS lægge optioner ind på ledige sæder for en billig penge.

For fed, for ildelugtende, for overjovial og snakkesalig. Måske husker du filmen 'Røvtur på første klasse', hvor John Candy spiller Steve Martins ulidelige (men hjertelige) sidemand, der på alle tænkelige måder overskrider intimsfæren i et fly (og en bil, og et tog og en bus og et hotel osv osv).

Og de fleste af os kan da også nikke genkendende til frygten for, hvem der mon kommer gående ned af midtergangen og sætter sig på nabosædet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fed flypassager tvang sidemand til at stå

Her ville du måske ønske, at du havde købt ikke bare ét ekstra sæde, men derimod hele rækken. Det er dog så dyrt, at det ikke giver nogen mening for de fleste almindelige lønmodtagere.

Men der er håb forude. For mens det er for sent at købe ekstra sæder i et fuldt booket fly eller for den sags skyld skifte til en anden sæderække, når du først har sat dig ned, så tilbyder flere flyselskaber dig på forhånd at betale et gebyr for at få det tomme sæde ved siden af dig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan du altid få vinduessædet

Det kan man hos blandt andre hos flyselskaberne AirAsia X, Air New Zealand og spanske Vueling gennem sitet Optiontown.com.

Man betaler tre euro kroner for at skrive sig på og derefter et gebyr for at få det ekstra sæde. Det varierer naturligvis efter destination og flyvetidspunkt, men er du heldig kan du slippe med helt ned til 35 kroner for det ekstra sæde.

LÆS OGSÅ:

Det burde ikke være nødvendigt at sige det. Men Virgin gør det alligevel. Klip ikke tånegle, mens du sidder i flysædet. (Vidcap) Rejsetips - 16. jun. 2011 - kl. 10:55 TV: Lad dog være med at klippe tånegle i flyet

Det kræver dog, at der er ledige sæder, da flyselskabet naturligvis hellere vil fylde flyet op med betalende gæster.

Passageren får en bekræftelsesmail 72 timer før afgang. Og hvis det viser sig, at der ikke var ekstra sæder ledige, får passageren det ekstra gebyr tilbagebetalt.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan du møde fly-flirten igen

Og snart følger SAS efter.

- Vi regner med at kunne tilbyde en lignende løsning inden for et par måneder. Der er endnu ingen underskrevet kontrakt, men det er da klart, at det både vil være godt for os og for kunderne, siger pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, til ekstrabladet.dk/ferie.

- Kunderne vil givevis synes, at det er både rart og lækkert at få muligheden, og der er jo mere værdi for os i at udbyde optioner på sæderne, hvis de alligevel er tomme, lyder det fra pressechefen, der blandt andet forestiller sig, at det kan være en god løsning for en forælder, der rejser med et barn under to år, som ikke har sit eget sæde.

LÆS OGSÅ:

Det gør flyveturen ikke så lidt bedre, hvis du sidder ved siden af en person, du kan holde ud at snakke med. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips - 20. dec. 2011 - kl. 11:12 TV: Vælg den perfekte sidemand i flyet med Facebook

Hos sitet optiontown.com kan du også hos en række flyselskaber opgradere din billet - hos SAS eksempelvis fra Economy til Economy Extra.

0 kommentarer
Vis kommentarer