Vi fravælger i stigende grad All Inclusive

Det vækker glæde i charterbranchen, der også har interesse i, at lokalmiljøet ikke dør ud i nærheden af hotellerne

Stadig flere fravælger all inclusive-konceptet. Undtaget er dog Tyrkiet, der oplever stor fremgang. (Foto: Colourbox.com)
Stadig flere fravælger all inclusive-konceptet. Undtaget er dog Tyrkiet, der oplever stor fremgang. (Foto: Colourbox.com)

All Inclusive-konceptet, som tilbydes af all større danske rejseselskaber, har fået mange hug. Og det fremmeste kritikpunkt er, at det går hårdt ud over lokalmiljøet, hvor turisterne i høj grad fravælger restauranter og cafeer til fordel for den gratis hotelmad.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejsechef: All Inclusive ødelægger din ferie

Tidligere havde man begreber som halv- og helpension, men All Inclusive-konceptet har kun 10-15 år på bagen. Og det startede i Caribien, fortæller kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreasen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Offroad i den egyptiske ørken

- Og fra at fem procent af danskerne tilvalgte det i starten, ligger tallet nu på mellem 30 og 45 procent, alt efter om der er tale om vinter- eller sommersæson.

- Denne sommer viser imidlertid, at all inclusive mere end nogensinde deler vandene. Hver femte dansker overvejer eller planlægger at bo med All Inclusive på deres sommerferie, og det er et lavere niveau, end vi har set i en årrække, siger kommunikationschefen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ren retro på Rhodos

En undersøgelse foretaget for rejseudbyderen viser da også, at 42 procent af de adspurgte hellere vil ud at møde lokalbefolkningen end spendere al tiden på resortet

Her fremgår det også, at danske børnefamilier, der ellers sværger til All Inclusive-konceptet, spiser mere og mere uden for resortet. Syv ud af ti danskere, der benytter All Inclusive, spiser således middag udenfor resortet flere gange i løbet af ferieugen som supplement til resortets egne madtilbud.

LÆS OGSÅ:

Se også: Luksusdyr: Vi vil have flere stjerner på hotellet

Det er typisk middagen, som 71 procent svarer også indtages på restauranter i lokalmiljøet. Kun tre procent spiser dog morgenmad uden for resortet.

- All Inclusive er praktisk, og det er nemt at styre rejsebudgettet på den måde. Når det er sagt, er der ingen tvivl om, at vi som rejseselskab hylder den seneste udvikling blandt danskerne. All Inclusive er kommet for at blive, men at flere og flere på ferien opsøger lokalmiljøet med alt, hvad det byder på, ikke mindst fantastiske mad- og vinoplevelser, er kærkomment.

LÆS OGSÅ:

Se også: All inclusive - nu også på kroer

- Ferieindtrykkene bliver langt mere nuancerede og giver et mere helt billede af den verden, vi er en del af, og samtidig nyder lokalområdet godt af vores tilstedeværelse og økonomiske bidrag, understreger Rikke Koks Andreassen.

0 kommentarer
Vis kommentarer