Flystrejke måske en realitet klokken 11

Forsinkelser truer. Danske charterpassagerer kan blive påvirket af svensk konflikt mellem kabinepersonale og flyselskaber

Den svenske gren af rejsegiganten TUI, Fritidsresor er sammen med danske Star Tour, blandt de selskaber, der med stor sandsynlighed bliver ramt af kabinepersonalestrejke. (Foto: AP)
Den svenske gren af rejsegiganten TUI, Fritidsresor er sammen med danske Star Tour, blandt de selskaber, der med stor sandsynlighed bliver ramt af kabinepersonalestrejke. (Foto: AP)

Det er endnu uvist, om danske charterpassagerer i dag bliver ramt af en svensk strejke.

Først klokken 11 står det klart, om din vinterferie med Star Tour bliver påvirket af konflikten mellem flyselskaberne Tuifly, Novair og Primera Air og fagforbundet Unionen.

Stridens kerne består i, at fagforbundet ønsker at sænke kabinepersonalets maksimale ugentlige arbejdstid til 42 timer, mens flyselskaberne vil have, at kabinepersonalet skal være i stand til at arbejde helt op til 60 timer per uge.

Og det vil i følge Unionen ikke blot gå ud over kabinepersonalet, men også over passagererne, idet sikkerheden angiveligt kompromitteres, hvis stewardesserne er trætte.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så store er de danske charterselskaber

De to parter står således meget langt fra hinanden, og ifølge de svenske netaviser Expressen.se og Aftonbladet.se tyder alt på, at strejken bliver en realitet.

Danske Star Tour er søsterselskab til berørte Fritidsresor, og det betyder, at danske charterrejsende også kan komme i klemme.

Men salgsdirektør Stig Elling oplyste i aftes til Ritzau, at det ikke bør ødelægge vinterferien for selskabets kunder, idet man i givet fald vil finde andre løsninger og leje fly andetsteds.

LÆS OGSÅ: Svensk strejke rammer Star tour

- Der kan komme enkelte tidsændringer eller små forsinkelser - dog først fra på onsdag. De kunder, som bliver berørt af strejken, bliver kontaktet af os.

- Alle de passagerer, der skulle have fløjet med selskabet, finder vi andre fly til. Vi er ved at sikre, at alle gæster kan komme af sted og hjem, sagde rejsedirektøren til nyhedsbureauet.

0 kommentarer
Vis kommentarer