Dansk pilot tegnede gigantisk logo i nyt fly

Et testflyvning udviklede sig til et større markedsføringsstunt for den amerikanske flygigant Boeing

Sådan ser det ud, når en dansker laver flygraffiti på en radar.
Sådan ser det ud, når en dansker laver flygraffiti på en radar.

På trods af, at Boeings nye satsning, den avancerede 787 Dreamliner, allerede er taget i kommerciel brug af det japanske flyselskab ANA, så fortsætter den nordamerikanske flyfabrikant med at teste flyet.

LÆS OGSÅ:

Allerede bøvl med Boeings nye fly

Og en af de piloter, der er tilknyttet Boeings testhold i Seattle, er danske Karsten Liljegren.

Han fløj 9. og 10. februar en mere end 19 timer lang tur over flere amerikanske delstater og tilbagelagde hele 17.000 kilometer for blandt andet at teste, hvor langt flyet kunne holde sig i luften på en tank, oplyser det danske rejse- og luftfartssite Check-in.dk.

LÆS OGSÅ:

Betalte 180.000 for jomfru-billet

Men for at det ikke skulle blive for kedeligt - eller rettere - for at få noget omtale af flyet, valgte den danske kaptajn en rute, der aftegnet på en radar viste Dreamlinerens logo.

TV: Sådan ser der ud i Boeings Dreamliner

På flyet var i alt tre piloter og to kontrollanter fra de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA), der skulle registerere, hvordan flyet opførte sig.

LÆS OGSÅ: Hvornår kan du flyve med Dreamlineren

Ifølge Huffington Post er det den længste strækning, en 787'er nogensinde har tilbagelagt. Med passagerer vil den højst være i stand til at flyve mellem 15.200 og 15.750 kilometer alt efter opsætningen.

Den danske pilot, Karsten Liljegren, er ifølge Check-in.dk en af meget få piloter i verden, der har certifikat til samtlige Boeings flytyper.