Læserrejse: Poetisk rundtur i fjordene

På krydstogt langs Norges vilde vestkyst i luksuriøse omgivelser

Det er let at finde spændende oplevelser i Oslo – se f.eks. byens kendte hovedstrøg Karl Johan, der fører op til kongeslottet. (Foto: Colourbox)
Det er let at finde spændende oplevelser i Oslo – se f.eks. byens kendte hovedstrøg Karl Johan, der fører op til kongeslottet. (Foto: Colourbox)

Nogle af verdens allersmukkeste syn fra havet kan findes ganske tæt på Danmark. En sejltur til de norske fjorde er alt, der skal til for at opleve natur af den slags, man bør se mindst en gang i livet.

Nu har du muligheden, når Ekstra Bladet Ferie sejler læserne ud på et eksklusivt krydstogt langs den norske kyst med start i København.

Der er både dansk rejseleder og udflugt i enestående natur med i prisen – kun for læserne.

Luft vandrestøvlerne
Første gang du vågner på MSC Poesia, opdager du allerede magien ved de berømte fjorde. Her sejler I nemlig ind til Oslo omgivet af de berømte skovklædte høje ud til vandet. Og der er selvfølgelig også mulighed for at besøge Oslos berømte seværdigheder som Munch-museet eller Vigelandsparken, der gør sig godt i sommervejret.

Næste dag er du nået til historiske Stavanger, der blev grundlagt i 700-tallet og stadig har masser af minder fra svundne tider: Gamle brostensgader, domkirken fra 1100-tallet og nogle af Nordeuropas ældste træhuse. Og selvfølgelig fantastisk natur lige uden for byen – Preikestolen er en 600 meter høj fjeldformation ved Lysefjorden. Husk vandrestøvlerne til denne enestående tur.

Du kommer også til Bergen, hvor du kan se Edvard Griegs hjem eller besøge den gamle, kongelige ceremonihal, Håkonshallen. Her kan du opleve, hvordan luksuriøse omgivelser så ud i det 13. århundrede – og sammenligne med den luksus, du selv oplever på det lækre skib, MSC Poesia, der byder på bl.a. restauranter for enhver smag – inklusive sushi-restaurant, hvis du ikke kan få nok havoplevelser på turen.

Vand falder
Endelig når turen forbi perlen blandt de norske fjorde, når I sejler mod Hellesylt og dermed Geiranger-fjorden. På vej ind passerer du 'De syv søstre', syv vandfald, der ligger lige ved siden af hinanden ved bjergvæggen. Og 'Brudesløret', hvor vandet falder flere hundrede meter ned i fjorden.

I land besøger du fjeldet Dalsnibba på den inkluderede udflugt. Herfra har du en af de smukkeste udsigter, Europa kan byde på.

Til at slutte turen kommer I til Kiel i Tyskland, før MSC Poesia vender snuden mod København efter en uges rundtur i fantastiske omgivelser.