Fem fantastiske naturoplevelser

Tag på krydstogt til uberørt natur og få en oplevelse for livet

Amazonfloden krydser otte landegrænser og byder på et enormt dyreliv. (Foto: Lonely Planet Images)
Amazonfloden krydser otte landegrænser og byder på et enormt dyreliv. (Foto: Lonely Planet Images)

Et krydstogt er en god mulighed for at få storslåede naturoplevelser, luksus og komfort på en og samme ferie.

I mange tilfælde er krydstogt faktisk den bedste mulighed for at opleve helt særlige destinationer, som Galápagosøerne eller Antarktisk – steder, du kun kan sejle til.

Her er fem destinationer, du kan nå med et krydstogt, og som giver dig en helt særlig naturoplevelse med i bagagen.

Antarktis

Har du en eventyrer i maven, er Antarktisk slaraffenland. Kontinentets mægtige, fascinerende natur og rige dyreliv sikrer dig uforglemmelige oplevelser. Og har man en drøm om at besøge planetens sidste uberørte kontinent, så er det oplagt at gøre det på et krydstogt. Her kan du nemlig kun komme rundt som turist, hvis du sejler. Det er dog vigtigt at være særlig opmærksom på, hvilket skib du vælger at rejse med. Der findes nemlig steder, hvor der kun må være 99 personer i land ad gangen, derfor råder Jesper Boas Schmidt, direktør og ejer af krydstogtselskabet Bella Vista, at man ikke rejser med skibe med flere end 198 gæster om bord.

Hvornår skal jeg tage af sted? Krydstogterne finder sted i det danske vinterhalvår.

Grønland

Grønland ligner ikke noget andet sted i verden. Sejl langs kysterne og se de store isbjerge, der spejler sig i havet, hvor du kan spotte hvaler, og nordlyset spiller på himlen. Mange rederier arrangerer udflugter, der tager dig med på besøg i de grønlandske bygder, som giver dig en unik mulighed for at møde lokalbefolkningen og komme tæt på Grønlands kultur såvel som den storslåede natur.

Hvornår skal jeg tage af sted? Krydstogter til Grønland finder ofte sted i det danske sommerhalvår.

Galápagosøerne

På en rejse til Galápagosøerne – det var her Charles Darwin udviklede sine teorier om arternes oprindelse – får du en naturoplevelse, der kun er få forundt. Øgruppen består af 60 større og mindre øer, ligger 970 km ude i Stillehavet ud for Sydamerikas kyst. Her bliver du mødt af pragtfulde badestrande, et utal af enestående og varierede landskaber og et overvældende dyreliv. Team Benns anbefaler, at man vælger et mindre skib, der er bygget til at kunne sejle mellem øerne og småt nok til at kunne lægge til øerne.

Hvornår skal jeg tage af sted? Krydstogterne finder som regel sted i løbet det danske vinterhalvår og forår.

Amazonfloden

Tag på regnskovseventyr på Amazonfloden, der med sine tusinder af kringlede biflodssystemer byder på utallige fiskearter samt verdens største koncentration af insekter, fugle og pattedyr. Her afløses de flerfarvede fugles kvidren af abernes skrig, og der er ikke grænser for, hvilke dyr du kan møde på krydstogtet i Amazonfloden, hvor alligatorer, tapirer og den lyserøde floddelfin lever. Amazonfloden krydser otte landegrænser, og rederierne, der tilbyder krydstogter hertil, vil ofte sejle fra lande som Peru over Columbia til Brasilien.

Hvornår skal jeg tage af sted? Det er muligt at tage på krydstogt på Amazonfloden hele året.

Borneo

I Det Sydkinesiske Hav finder du verdens tredjestørste ø, Borneo, der bl.a. er kendt for sine Orangutanger. Et krydstogt til Borneo kan tage dig igennem øens jungle, hvor man oplever et mangfoldigt dyreliv, der byder på alt fra elefanter og næsehorn til den sjældne næseabe, der kun findes på Borneo.

Hvornår skal jeg tage af sted? Der findes krydstogter til Borneo det meste af året.

1 af 2 På Galapagosøerne kan du støde på kæmpehavskilpadden. (Foto: AP)
2 af 2 Amazonfloden krydser otte landegrænser og byder på et enormt dyreliv. (Foto: Lonely Planet Images)
0 kommentarer
Vis kommentarer