Fedtskat på vej til overvægtige flypassagerer?

Sagfører: Britisk dommerkendelse giver åbning for, at flyselskaber kan opkræve ekstra skat for overvægtige passagerer

En ubekvem situation for alle parter. (Foto: Flightglobal.com)
En ubekvem situation for alle parter. (Foto: Flightglobal.com)

Vejen er nu beredt for, at overvægtige flypassagerer kan blive pålagt en ekstraskat i Storbritannien.

Det hævder en højtstående sagfører, der henviser til en retsafgørelse, der vil kunne afholde handicappede passagerer fra at kunne søge om kompensation fra et luftfartselskab, hvis de bliver behandlet utilfredsstillende under en flyvning.

Det sker efter to sager, hvor personer i kørestole har sagsøgt deres respektive flyselskaber, fordi de ikke kunne få lov at sidde ved siden af deres hjælpere om bord på flyet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fed flypassager tvang sidemand til at stå

Begge havde pinlige 'uheld' om bord på flyet.

Men sagerne blev afvist af flere dommere, eftersom den såkaldte Montral-konvention, der er en sammenslutning af internationale regler og love om lufttrafik, får præcedens over britisk lovgivning.

Frit lejde til flyselskaberne
Sagfører Daniel Barnett siger således til Telegraph.co.uk, at det vil give flyselskaberne frit lejde til at ignorere løfter om sædefordelingen før boarding og vil betyde, at passagerer ikke kan sagsøge flyselskaberne for at være blevet 'følelsesmæssigt såret'.

- Afgørelsen bekræfter, at handicappede passagerer ikke har nogen ret til værdighed, når hjulene forlader landingsbanen. Det betyder også, at flyselskaberne er immune, hvis de vælger at ydmyge overvægtige passagerer ved at opkræve en fedmeskat, siger Daniel Barnett til avisen.

Tidligere har en fedmeskat været oppe at vende hos Ryanair i kølvandet på en undersøgelse, der viste, at en tredjedel af passagererne støttede ideen.

Det er dog intet imod læserne på ekstrabladet.dk/ferie. Se hvor mange, der fandt, at flypassagerer bør betale efter kropsvægt i artiklen

Se også: Bør prisen på flybilletten påvirkes af din vægt?

Og læs også om forslaget har en fremtid hos eksempelvis Norwegian.

0 kommentarer
Vis kommentarer