Sådan får du råd til at tage på ferie

Træt af både overtrækstøj og kontoovertræk? Her er otte gode råd til, hvordan du kan få råd til at rejse på ferie selv på et stramt budget

Uanset om du drømmer du om sol og varme eller en ski- eller storbyferie, så er der måeder, hvorpå du kan gøre rejsen billigere. (Foto: Colourbox.com)
Uanset om du drømmer du om sol og varme eller en ski- eller storbyferie, så er der måeder, hvorpå du kan gøre rejsen billigere. (Foto: Colourbox.com)

Krisen kradser værre i disse tider end en strikket uldsweater fra Thylejren. Og den slatne økonomi betyder, at mange danskere vælger at droppe ferien.

Ligeledes er efterspørgslen efter både korte weekendrejser og længere sol- og skirejser er traditionelt stor i vintermånederne. Og samtidig er vinterperioden også der, hvor mange har et mere stramt rejsebudget.

Men måske er der alligevel en chance for at komme afsted. For rejsebureauet Rejsefeber giver her ganske gratis otte gode råd til, hvordan du får råd til at rejse på et stramt budget.

LÆS OGSÅ:

Nyt rejsetilbud: Rejs nu og betal senere

- Specielt her i vintermånederne er danskernes rejselyst altid helt i top. Omvendt er det også den periode, hvor pengene er små. Men faktisk kan det godt med lidt omtanke og nogle små kneb lade sig gøre at få råd til at rejse. For eksempel kan en så enkel ting som at rykke rejsen nogle få dage betyde en besparelse på flere tusinde kroner; fortæller Lena Wennerstein, salgsdirektør i Rejsefeber.

Hun giver følgende gode råd til danskere, der gerne vil på ferie trods en presset privatøkonomi.

LÆS OGSÅ:

Sådan pakker fedterøven sin kuffert

 • Lej eller byt din bolig ud
  Din bolig står tom hen, mens du er på ferie. Byt eller lej din bolig ud og få dækket en del af rejseudgifterne.
 • Bo privat
  Skift hotellet ud med leje af en privatbolig. Prisen vil ofte være lavere og du får mere plads. Eksempelvis tilbyder udlejningsfirmaet SunnyRentals.com over 50.000 privatboliger i 34 lande.

LÆS OGSÅ:

13 klassiske budgetfejl på ferien

 • Grupperejser
  Saml dine venner og book rejsen sammen. Det vil næsten altid være billigere, hvis I er flere om at leje et hus eller en stor lejlighed.
 • Sofasurfing
  Sofasurfing eller couchsurfing, som det hedder på engelsk, er en hurtigvoksende idé med tre millioner medlemmer i 220 lande, der er med i et netværk, hvor man låner hinanden en sofa til at sove på. Læs mere på: www.couchsurfing.org
 • Sælg dine feriebilleder
  Er du dygtig til at tage billeder, kan du overveje at sælge dine feriefotos til foto-websites. Der findes flere steder, hvor man gratis kan uploade sine foto og modtage betaling, hvis nogen vælger at downloade dem.

LÆS OGSÅ:

Se hvor feriekronerne rækker længst

 • Gratis bil på ferien
  En del biludlejningsfirmaer tilbyder gratis transport, hvis du hjælper dem med at få deres bil kørt fra en bestemt destination til en anden.
 • Billig shopping
  Planlæg forårets indkøb og vælg en destination, hvor du kan få de ting, du ellers alligevel skulle anskaffe dig, betydeligt billigere som for eksempel gaver eller ting til hjemmet.

LÆS OGSÅ:

Krydstogt for begyndere

 • Rejs på de rigtige dage
  Ved at rykke din rejse til et andet tidspunkt eller dag, vil du i mange tilfælde kunne spare en hel del. Kombinationen med udrejse fredag og hjemrejse søndag er altid meget populær og derfor dyrere, ligesom det ofte vil være billigere at rejse ud senere på dagen og hjem tidligere på dagen.