Gå uden om den klamme hotel-fjernbetjening

Du drømmer ikke om, hvad der kan sidde på fjernbetjeningen. Undgå at røre ved den med ny mobilapplikationen

Du ved aldrig, hvem der har haft den i hånden, og hvad der gemmer sig på tasterne. (Foto: Colourbox.com)
Du ved aldrig, hvem der har haft den i hånden, og hvad der gemmer sig på tasterne. (Foto: Colourbox.com)

Du er lige tjekket ind på et nyt hotelværelse og har mest af alt lyst til bare at lægge dig fladt ned på sengen og tænde for fjernsynet.

Men tanken om, hvem der sidst har haft den i hånden, og hvad vedkommende samtidig havde i den anden hånd, da han en sen nattetime havde zappet over på den betalingskanal, der viser afklædte mænd og kvinder i færd med at udføre den menneskelige reproduktionsproces, er meget lidt tiltalende.

LÆS OGSÅ:

Du pisser i poolen, dit svin!

For kan du egentlig være sikker på, at rengøringsfolkene har tørret fjernbetjeningen af med sprit?

Er du som småneurotisk hotelgæst på rejse i USA, er der dog hjælp at hente, idet LodgeNet Interactive Corporation, der står for tv-systemerne i mere end 1,7 millioner hotelværelser, tilbyder en mobilapplikation, så du kan omgå fjernbetjeningen og i stedet bruge din (naturligvis altid bakteriefri) mobiltelefon.

LÆS OGSÅ:

Fem ting du ikke skal gøre på hotellet

- Vi havde ikke bakterie-neurotikere i tankerne, da vi fandt på applikationen. Men det synes at være et meget populært aspekt ved systemet, siger Derek White, direktør for interaktivitet og netværk i LodgeNet.

Applikationen blev tilgængelig mandag, og den kan downloades før check-in, i hotellobbyen eller i værelset via en stregkode, hvorefter den synkroniserer med tv'et.

LÆS OGSÅ:

Luften i flyet gør dig ikke syg

- Vi kan endnu ikke fjerne fjernbetjeningen helt fra værelserne, fordi du stadig skal bruge den til at tænde fjernsynet for at foretage den første synkronisering. Men derefter er der hverken brug for den eller for telefonen i værelset, siger Derek White.

Du kan herefter bruge din egen mobil til alle funktioner. Lige fra at læse om hotellets tilbud, attraktioner i omegnen, bestilling af morgenvækning, roomservice eller til at stille spørgsmål.

LÆS OGSÅ:

Slut med bakterier i fly

En tidligere undersøgelse har vist, at fjernbetjeningen er det sted på hotelværelset, hvor der sidder flest bakterier. Og på flere af dem endda colibakterier, der stammer fra tyktarmen.

Applikationen LodgeNet er gratis og fås både til iPhone og Android.