Krisen gør ferien dyrere

Det kan mærkes på flyprisen og hotelregningen, at der er krise. For danskere stiger flyprisen med fem procent

Det er i forvejen dyrt at tage på ferie. Og for at gøre ondt værre, gør krisen det endnu dyrere. (Foto: Colourbox.com)
Det er i forvejen dyrt at tage på ferie. Og for at gøre ondt værre, gør krisen det endnu dyrere. (Foto: Colourbox.com)

Selv om krisen kradser, vil det blive dyrere at tage på ferie i år. Både hotelregningen og flybilletten vil blive dyrere. Det viser en undersøgelse fra American Express.

I Europa vil priserne på en flybillet under ét stige med syv procent, mens det vil blive seks procent dyrere at tage en overnatning på et hotel.

LÆS OGSÅ:

Se også: Uge fire er årets billigste rejseuge

Og rejselystne danskere kan se frem til, at prisen på flybilletter til langdistance flyrejser stiger med op til fem procent.

Kan man tøjle sin udlængsel og blive i Europa, kan man nøjes med en stigning i billetprisen på et par procent, viser undersøgelsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kom billigt af sted på ski

Samlet regner American Express med, at når det gælder flyrejser inden for Europa vil prislejet være mere stabilt i både Sverige, Norge og Danmark end andre steder.

Det skyldes hård konkurrence om kunderne. Og at både lavprisflyselskaber som Blue One og Norwegian får flere og flere ruter.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejs til Kina for under 3.000 kroner t/r

Selv om hotellerne også står parate til at skrue op for regningen, slipper turisterne på de danske hoteller lidt billigere.

Samlet viser undersøgelsen, at prisen på et mellemklassehotel stiger med 3,3 procent. Mens en luksusovernatning bliver fire procent dyrere.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her får du de billigste flybilletter

I USA og Canada vil det blive op til fem procent dyrere at tage en overnatning, mens prisen i Asien og Australien topper med stigninger på mellem seks og 10 procent, viser tallene.

American Express påpeger dog i rapporten, at årets prognose er mere usikker på grund af den økonomiske uro.

0 kommentarer
Vis kommentarer