Solen vigtigere end familien

Vi vil hellere omgives af tomme strandstole end døje med dårligt vejr på ferien

Hvis bare der er sol og varme, kommer selskabet i anden række. (Foto: Spies)
Hvis bare der er sol og varme, kommer selskabet i anden række. (Foto: Spies)

Jojo, familien er da også vigtig. Men ikke så vigtig som sol og varme.

Sådan cirka lyder konklusionen af en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Spies.

Her fremgår det, at hele 34,8 procent af de danske respondenter har anført, at 'Sol og varme' er det bedste ved ferien, mens 'Tiden sammen med familie/venner' kun er på andenpladsen med 30,9 procent.

SE VEJRUDSIGTEN FOR DIN FERIEDESTINATION

Mod nord længes man tilsyneladende i endnu højere grad efter de livgivende solstråler. Således svarer 48,4 procent af nordmændene, at 'sol og varme' er vigtigere end kvalitetstid med familien, der blot andrager 23,7 procent.

Midt imellem ligger svenskerne med 39,9 procent og 26,9 procent af de i alt 32.000 af selskabets rejsegæster, der har afgivet deres svar.

LÆS OGSÅ: Familiefest under sydens sol

- Andre 23 procent fortalte, at 'afslapning' er det vigtigste ved en ferierejse, mens 9,5 procent prioriterede 'nye oplevelser' højest, fortæller kommunikationschef i Spies, Torben Andersen.

Ca. 40 procent af danskerne er klar til at tage på ferie 'snarest muligt', mens 30,2 procent forudser, at de nok vil vente mere end et halvt år med at rejse.

LÆS OGSÅ: Dan Rachlin: Mit Palma de Mallorca

- Øverst på ønskelisten over en ny ferie står en solferie hos 69,5 procent af danskerne, mens 17,8 procent siger, at den næste ferie skal tilbringes i en storby. 4,8 procent vil på skiferie, mens 7,1 procent planlægger en rundrejse, fortæller Torben Andersen.