Hver anden dansker foretrækker at rejse om efteråret

Og fire ud af fem undgår helst skolernes efterårsferie

Efteråret er smukt i de felste europæiske storbyer. (Foto: Colourbox.com)
Efteråret er smukt i de felste europæiske storbyer. (Foto: Colourbox.com)

Mens sommerferien ikke overraskende er det tidspunkt, hvor flest af os rejser, så er efteråret særdeles populært, når turen går ud af landet.

Således foretrækker hver anden dansker at rejse om efteråret, mens 46 procent overvejer at tage på ferie i efteråret 2011.

LÆS OGSÅ: Hvad skal I lave i efterårsferien?

Det skal dog helst være uden for skolernes efterårsferie. Det mener fire ud af fem i en undersøgelse foretaget af rederiet DFDS Seaways.

Tendensen genkendes hos DFDS Seaways. Kim Heiberg, landechef hos DFDS Seaways, fortæller:

- Undersøgelsens resultater passer godt med den udvikling, vi ser hos DFDS. Mange danskere er glade for at afholde ferie i løbet af efteråret, og vi oplever i stigende grad, at belægningen på vores skibe fordeler sig over hele efteråret frem for kun i skolernes efterårsferie i uge 42.

LÆS OGSÅ: Alternativ efterårscamping

Og det er nordeuropæiske rejsemål, der står højest på ønskelisten. Således vælger mere end 43 pct. at holde ferien i Danmark. Hver tredje (34 pct.) holder den i Norge, og Storbritannien indtager tredjepladsen som den mest benyttede efterårsdestination. Det er helt i tråd med, hvad DFDS oplever:

- Efter en lang sommerferie har danskerne ikke behov for at rejse om på den anden side af jordkloden i efterårsferien. I stedet ser vi, at mange benytter sig af tilbud her i Nordeuropa.