Du pisser i poolen, dit svin!

Knap 40 procent af jer har tisset i hotelpoolen. Spørgsmålet er, om det er sundhedsskadeligt

Godt gået, frøken! Måske er hun en af de mange ferierende, der lader vandet i poolen. (Foto: Colourbox.com)
Godt gået, frøken! Måske er hun en af de mange ferierende, der lader vandet i poolen. (Foto: Colourbox.com)

Hvis spørgsmålet lyder, om du har lyst til at svømme rundt i en hotelpool, hvor 50 andre feriegæster har ladet deres vand, så vil de fleste formentlig svare nej.

Men ikke desto mindre indrømmer 38 procent af læserne på ekstrabladet.dk/ferie, at de ved én eller flere lejligheder har tømt blæren og gjort det lunkne vand i bassinet lidt mere lunkent.

Nogle flere end de 19 procent amerikanere, der erkendte det i en nylig undersøgelse foretaget af Travelmatch.

LÆS HER: Gult flag - så mange pisser i hotelpoolen

Og det kan i værste fald også være sundhedsskadeligt for de andre badende.

Men der skal en ganske kompleks udregning til at vurdere, hvor meget tis der skal til per liter vand, før det bliver et problem. For faktorer som vandtemperatur, ph-værdi og eventuelle sygdomme skal også tages med i betragtning, oplyser fuldmægtig inden for Vand i Miljøministeriet, Anne-Marie Madsen, til ekstrabladet.dk/ferie.

- Der kommer jo organiske stoffer i vandet. Og de kan nære bakterievæksten. Netop derfor er der klare bekendtgørelser for vandkvaliteten ved bassiner med offentlig adgang.

- Der er nok jævnligt folk, der tisser i vandet. Og derfor har man også krav til, at der skal være klor i vandet, så man får slået sygdomsfremkaldende stoffer ned, siger vandmiljøeksperten.

Og klores der rigtigt, er sygdomsrisikoen heldigvis også særdeles lille. Og det bakteriedræbende klor skelner da heller ikke mellem tis og andre organiske affaldsstoffer.

- Der ender masser af organisk materiale i poolen fra huden, fra snavsede fødder og fra overflyvende fugle. Og her er det vigtigt med både kloringen og det renseanlæg, som filtrerer vandet, siger Anne-Marie Madsen og minder om, at den største risiko opstår, når folk, der er decideret syge, går i vandet.

LÆS I ØVRIGT: Bekendtgørelse om svømmebadsanlæg m.v. og disses vandkvalitet