Annonce:
Annonce:

Derfor mister flyselskabet din bagage

Og sådan minimerer du risikoen for, at det sker igen. Vær godt klædt på til din næste rejse

Det er vigtigt, at du tagger din bagage, så du ikke risikerer kun at have det tøj, du står og går i på vej hjem fra solferien. (Foto: Colourbox.com)
Det er vigtigt, at du tagger din bagage, så du ikke risikerer kun at have det tøj, du står og går i på vej hjem fra solferien. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Ferie

Står du også med hjertet oppe i halsen og nedbidte neglerødder, hver gang du tilbringer nervepirrende ventetid ved lufthavnenes bagagebånd?

Så er det måske, fordi du er en af de uheldige, der en eller flere gange har været ude for, at din kuffert ikke er nået frem. Det er både frustrerende og bekymrende, og ikke mindst usikkerheden gør, at rejsen kan blive helt ødelagt af en sådan oplevelse.

LÆS OGSÅ: Hver fjerde rejser kun med håndbagage

Men hvad er det egentlig, der går galt?

Ifølge Pernille Christel Andersen, kommunkationskonsulent i SAS, som varetager godt 70 procent af bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn Kastrup, er den hyppigste fejl, at flyet ankommer senere end planlagt, og at bagagen derfor ikke når at komme med det næste fly - altså når bagagen er i transfer.

Annonce:

Det kan dog også skyldes, at bagagen bliver sorteret forkert og derfor ikke når at komme med flyet eller ender på en forkert destination.

LÆS OGSÅ: Mænd har de tungeste tasker

Sidste år fejlplacerede eksempelvis de amerikanske luftfartselskaber og bagageselskaber 12,07 kufferter per 1.000 passagerer, mens det kun var tilfældet for otte ud af tusinde i Københavns Lufthavn.

Fejlen kan også skyldes security, eller at logistikken i den pågældende lufthavn gør det svært for bagagen at nå frem. Ligesom der kan ske nedbrud i lufthavnenes bagageanlæg, der gør, at bagagen bliver forsinket.

Klistermærket med stregkoden kan være beskadiget, og måske er skaden allerede sket, når det bliver printet. Og så kan det naturligvis blive flået af på bagagebåndet.

Annonce:

Udfyld nu det bagage-tag
Og derfor er det vigtigt at huske på, at mange flypassagerer i disse elektroniske tider tænker, at det er helt unødvendigt at udfylde det der lille adresse-tag på tasken. Men det bør du altså gøre med fuldt navn, mobilnummer, midlertidig adresse, mail og hele svineriet, hvis du vil optimere chancerne for at få mistet bagage tilbage.

LÆS OGSÅ: De mest idiotiske ting foretaget i en lufthavn

- For hvis et stykke bagage mangler sin ejer, bliver det registreret i det internationale bagagesøgningssystem WorldTracer. Og hvis ejeren på forhånd har udfyldt adresse-tag’en, vil der hurtigt blive lavet et match i forhold til den bagagerapport, ejeren foretager, når bagagen bliver meldt savnet. På den måde vil bagagen med sikkerhed finde sin ejer igen, oplyser Pernille Christel Andersen til ekstrabladet.dk/ferie.

LÆS OGSÅ: Hvilken ventetid er værst på flyrejsen?

De evige kuffertmarker
Langst størstedelen af bagagen kommer frem i tide til de rejsende. Og gennemsnitligt oplever kun otte ud af hver tusinde, at bagagen ikke kommer ud på båndet samme dag.

Annonce:

Når uheldet så alligevel er ude, og det netop er dig, der er blevet ramt, så kan du måske finde trøst i, at mere end 90 procent af den mistede bagage finder frem til sin ejer inden for 24 timer. Og efter to døgn er det også tilfældet for langt størstedelen af de resterende 10 procent.

LÆS OGSÅ: Se de særeste ting checket ind på et fly

Skulle det ikke ske får du naturligvis erstatning efter de gældende regler på området. Herudover varierer det fra flyselskab til flyselskab, hvilke ekstraydelser eller beløb kunden modtager i disse tilfælde.

Men hvad kan du selv gøre for at minimere risikoen for at tilbringe en forlænget weekend i London uden yndlingstiletterne eller toilettasken?

  • Foruden naturligvis at udfylde førnævnte adresse-tag, så kan du eksempelvis bede den person, der står for bagage-handlingen om at checke efter, om alt er, som det skal være, før kufferten kører videre ind i systemet. Det er særligt vigtigt, hvis du skal skifte fly. For enkelte kufferter routes ikke til den endelige destination. Somme tider er det dit eget ansvar at finde bagagem i transitlufthavnen og så checke den ind ige
  • Læg i øvrigt en seddel med dine rejseplaner inde i kufferterne, så bagagepersonalet kan se, hvor du er på rejsen, hvis den ender det forkerte sted.
  • Dokumentér at du har det i kufferten, du siger. Tag billeder eller optag video af kufferten med det, der er pakket i den. Det vil også hjælpe med at identificere din kuffert.
  • Fjern ekstra stropper mm. Det vil minimere risikoen for, at den sidder fast i et eller andet på bagagebåndet.
  • Ankom tidligt. Hvis du checker kufferten ind inden for den sidste halve time før takeoff, er der langt større risiko for, at den ikke når at komme med flyet.
  • Overvej at anskaffe dig en kuffert, der stikker ud fra mængden. Chancen for, at en skriggul kuffert bliver overset er i sagens natur mindre. Du kan også sætte selvlysende tape på din sorte bagage osv.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: