Hader du også Heathrow?

Det er slet ikke så mærkeligt. Se hvorfor

Heathrow er verdens travleste lufthavn. Og med kun to landingsbaner er der som regel kø både ved landing og takeoff. (Foto: AP)
Heathrow er verdens travleste lufthavn. Og med kun to landingsbaner er der som regel kø både ved landing og takeoff. (Foto: AP)

Rigtig mange danskere benytter sig hvert år af Londons Heathrow Airport - enten fordi de benytter den som transitlufthavn, eller fordi de skal besøge den engelske hovedstad, der ligger i en konstant top tre over vores mest populære udenlandske rejsedestinationer.

Men der kan være store fordele ved at vælge eksempelvis Gatwick eller Stanstead i stedet, for det er ikke blot danskere, der i hobetal har et ærinde i hjertet af den gamle kolonimagt.

Det er således ikke for ingenting, at Heathrow kan kalde sig verdens travleste lufthavn, og man tager imod flere fly end nogen anden lufthavn i verden på sine blot to landingsbaner.

Dyrt og forurenende
Det betyder, at der hver eneste dag brændes 190 tons kostbart, unødvendigt og forurenende flybrændstof af, når de mange fly må cirkle i kø, før flyvelederne kan give landingstilladelse.

600 tons CO2 bliver derfor udledt i atmosfæren, og prisen for det tabte brændstof løber op i cirka en million kroner dagligt, skriver The Telegraph.

Og så er der slet ikke nævnt et ord om den tid, passagerne mister, mens de kredser rundt over London.

Heathrow opererer nu på 98 procent af sin kapacitet, og der skal ikke ret mange strejker eller sikkerhedsbrister til, før det tager flere dage at indhente de mange forsinkelser, det måtte medføre.

Op til 40 fly af gangen kredser rundt
Der har længe været talt om at bygge en tredje runway, men det har lange udsigter, og blandt andre British Airways har nu mistet tålmodigheden.

I stedet overvejes det nu at åbne et helt ny lufthavn med fire landingsbaner på en ø midt i Themsen, hvilket anses for fremtidens løsning. Både hvad angår livskvalitet i byen og sikring af vigtige handelsaftaler med nye økonomier.

Heathtrow Airport har 476.000 operationer (start eller landing) hvert år, og den typiske forsinkelse er på mellem 10 og 20 minutter. Værst om morgenen når mellem 32 og 40 fly kredser over London og venter på landingstilladelse.

Til sammenligning havde Københavns Lufthavn, der er Danmarks største arbejdsplads, 245.629 operationer i 2010.

Antallet af passagerer, der enten rejste til eller fra Københavns Lufthavn i 2010 var 21,5 millioner, mens tallet for Heathrow var 65,7 millioner.

0 kommentarer
Vis kommentarer