Vi bruger overskydende penge til rejser

Hver tredje af os bruger uventede penge til at rejse for

Hvis vi får uventede penge tilbage i skat eller fra forsikringsselskabet, så bruger vi dem ofte til rejser. (Foto: Colourbox.com)
Hvis vi får uventede penge tilbage i skat eller fra forsikringsselskabet, så bruger vi dem ofte til rejser. (Foto: Colourbox.com)

Stig Elling og resten af rejsebranchen kan trygt klappe i deres små hænder. For en undersøgelse foretaget af forsikringsselskabet Alm. Brand viser, at når vi danskere har ekstra penge på kontoen, så bruger vi dem på rejser.

Selskabet har i løbet af den seneste måned delt 25 millioner kroner ud til 17.000 såkaldte dobbeltkunder, der alle har fået mellem 1.000 og 5.000 kroner i bonus.

Og omkring halvdelen af disse vil bruge pengene på at rejse.

- Det er en typisk forbrugeradfærd. Rejser ligger ofte først for, når vi skal gøre noget for os selv og familien. De emmer af oplevelser og selvforkælelse og passer derfor fint sammen med det overskud en ekstraudbetaling giver på kontoen, lyder det i en pressemeddelelse fra marketingdirektør Christian Heick Sørensen, der er ansvarlig for den direkte kundekontakt i Alm. Brand.

Mange forøger opsparingen
Desuden bider han mærke i, at langt de fleste penge vil gå til fælles oplevelser. Næsten tre ud af fire vælger at rejse, spise ude eller give gaver.

- Der er en klar tendens til, at overskuddet er noget, vi deler. De gode ting i livet vil vi gerne dele med dem, vi holder af, siger Christian Heick Sørensen.

Alm. Brand har kun undersøgt, hvad kunderne ville gøre, hvis de skulle forbruge pengene, men en række kommentarer fra kunderne viser, at pengene ikke ligefrem brænder i lommen hos danskerne.

- En del ønsker at spare penge op eller betale af på gælden, og den sparsommelighed er en effekt af den krise, der har hærget. De seneste økonomiske nøgletal viser da også, at danskerne endnu ikke har skruet op for privatforbruget. Men med synlige, ekstra penge på kontoen får kunderne præcis det overskud, der sætter gang i deres købelyst, vurderer Alm. Brand-direktøren.

0 kommentarer
Vis kommentarer