To millioner fløj fra København i maj

Flere rejser fra Københavns Lufthavn, når de skal ud i verden. I maj gik to millioner gennem terminalerne

Stadig flere tager et fly fra Københavns Lufthavn.

I maj steg antallet af flyrejsende med 7,1 procent i forhold til året før. Og samlet gik der to millioner passagerer ud af en gate i lufthavnen.

- Vi har set vækst på de fleste fronter, og vi havde næsten 90.000 flere passagerer end i maj 2008, som var den hidtil travleste, siger Carsten Nørland, salgs- og markedsdirektør, Københavns Lufthavn.

Han påpeger, at det specielt er på flyvninger til Mellemøsten, der har været markante stigninger. Og det varsler godt nyt for lufthavnen i fremtiden:

- Med de kommende direkte ruter til Bahrain og Dubai, der åbner i løbet af de næste par måneder, er der skabt grundlag for, at den positive udvikling på Mellemøsten fortsætter, siger han.

Antallet af internationale passagerer steg med 7,6 procent, indenrigstrafikken voksede med 3,1 procent, mens der var 2,4 procent færre transferpassagerer end i maj i fjor.

Ser man på hele 2011, er væksten i passagerantallet på 10,8 procent i forhold til perioden sidste år. Opgjort på hoveder har flere end 8,6 millioner passagerer benyttet Københavns Lufthavn i årets første fem måneder.

Der er stadig flest rejsende, der tager til London fra København. Over 145.000 passagerer fløj til London i maj, hvilket er 12,8 procent flere end i maj 2010.

På plads nummer to ligger Stockholm med 121.000 passagerer, 109.000 fløj til Oslo, mens mere end 96.000 fløj til Aalborg.

0 kommentarer
Vis kommentarer