Ryanair dropper Basel

Lufthavnen i Basel næger at sænke lufthavnsskatterne. Det får nu lavprisgiganten Ryanair til at fjerne alle afgange fra det schweiziske knudepunkt

På trods af hårde forhandlinger var det umuligt at nå til enighed. Det irske lavprisfænomen Ryanair var ikke tilfreds med det sidste tilbud fra lufthavnen i Basel. Den ligger ellers på et strategisk vigtigt på grænsen mellem Sweitz, Tyskland og Frankrig. Det skriver den norske avis VG.

Fyrer 250
Det får nu alvorlige konsekvenser for selskabets ansatte. Alllerede d. 2 december lukker Ryanair ned for samtlige 18 ruter fra Basel, og de 250 ansatte står derfor til at miste deres job.

Får pengene tilbage
De flere tusinde rejsende som har booket billet, kommer selvsagt ikke afsted, og skal derfor have deres penge tilbage. Men det er ikke kun i selve lufthavnen, at Ryanairs lukning af sine ruter får betydning. Hoteller og andre i rejsebranchen, i Basel og omegn, får ikke det antal gæster, de havde regnet med, i en i forvejen økonomisk vanskelig tid.

- Ryanair vil også i fremtiden gøre det muligt for folk at flyve billigt. Men når det skal være billigt for pasageren, er det nødvændigt, at lufthavnsskatterne er lave, siger kommmunikationschef Stephen McNamara.

Vandt i Frankfurt
Ryanair har tidligere haft held med at skruge bissen på overfor lufthavne, som var griske med gebyrene. Da de truede med at aflyse alle ruter til og fra Frankfurt Hahn i Tyskland, gik lufthavnen med til at fjerne hele terminalafgiften. Grunden til, at man i Tyskland valgte at lægge sig ned var, at Ryanair er en så vigtig brik for Frankfurt. Man ville blandt andet miste mellem 6000 og 8000 arbejdspladser, hvis firmaet havde valgt at fjerne ruterne.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere