Kræv afgiften tilbage for billetter

Har du aflyst flyrejsen? Så husk at få noget af billettens pris refunderet

Der er stor forskel på, hvor meget flyselskaberne tager sig betalt for at refundere skatter og afgifter, hvis du aflyser din flyrejse. SAS gør det gratis. (Foto: Thomas Borberg)
Der er stor forskel på, hvor meget flyselskaberne tager sig betalt for at refundere skatter og afgifter, hvis du aflyser din flyrejse. SAS gør det gratis. (Foto: Thomas Borberg)
Mange billige flybilletter sælges under det påskud, at de ikke kan laves om eller refunderes, hvis billetten af en eller anden grund ikke bliver brugt. Men det er ikke hele sandheden. Det er nemlig muligt at kræve lufthavnsskatterne retur. De er nemlig pålagt flyselskaberne af staten, og derfor kan man som forbruger kræve pengene tilbage.

Man skal dog være opmærksom på, at næsten alle flyselskaber lægger afgifter til billetprisen, som ikke har noget med de statslige afgifter at gøre. De prisforøgelser, som eksempelvis omkostninger til brændstof, kan i de fleste tilfælde ikke refunderes.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at pengene ikke kommer af sig selv. Hvis man vil have pengene tilbage, er det op til en selv at kontakte flyselskabet og gøre dem opmærksom på sine rettigheder.

Afgifterne koster
Den norske avis VG undersøgte den 11.-13. december priserne på en norsk indenrigsflyvning fra Oslo til Bergen og retur med både SAS og Norwegian. Den billigste flybillet med SAS kostede 1157 kroner. Heraf var de 462 kroner skatter og afgifter - næsten 40 procent. I prisen lå et brændstoftillæg på 186 kroner.

Den billigste flybillet med Norwegian kostede 900 kroner. Her var ikke medregnet gebyr for at tjekke ind eller eventuelt kreditkortgebyr. De myndighedspålagte afgifter løb op i 259 kroner svarende til næsten 30 procent af prisen. Alle priser er oplyst i norske kroner og kan derfor variere i forhold til tilsvarende danske priser.

Her på siden kan du se, hvor meget de enkelte selskaber tager sig betalt for at refundere de lovpligtige skatter og afgifter.

Hvad koster det?
1. SAS refunderer alt. Hos SAS oplyser informationschef, Knut Morten Johansen, at du får tilbagebetalt det fulde beløb, hvis du af en eller anden grund ikke bruger billetten. Har du en ubrugt SAS-billet, skal du kontakte SAS Travel Center.

2. Har du en ubrugt billet købt hos Norwegian, skal du sende en e-mail til , hvis du vil have dine penge refunderet. Norwegian tager 50 kroner for arbejdet.

3. Er din billet købt hos RyanAir, skal du huske, at sende dit refunderingskrav senest 30 dage efter billettens afrejsedato. Hvis det drejer sig om mindre end ti euro, vil du ikke få noget tilbage. Her forlanger man et gebyr på ti euro for besværet. Krav om tilbagebetaling kan faxes til nummer +353 1 8121676.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere