Kræv afgiften tilbage på din flybillet

Billige flybilletter sælges ofte med den betingelse, at de hverken kan ændres eller afbestilles. Men du kan kræve at få nogle af pengene tilbage

Billige flybilletter kan ofte ikke refunderes, men du kan alligevel godt få nogle af dine nogle igen. Hos SAS er det gratis. (Foto: Presse)
Billige flybilletter kan ofte ikke refunderes, men du kan alligevel godt få nogle af dine nogle igen. Hos SAS er det gratis. (Foto: Presse)

Mange billigbilletter sælges under det påskud, at de ikke kan laves om eller refunderes. Således kan forbrugeren komme til at tro, at pengene er spildt, hvis man alligevel ikke har mulighed for at benytte billetten. Det er dog ikke helt rigtigt. Faktisk er det muligt at kræve pengene til lufthavnskatter refunderet. Disse skatter er pålagt flyselskaberne af staten, og det er derfor, at man som forbruger kan kræve pengene tilbage.

Man skal dog være opmærksom på, at næsten alle flyselskaber lægger afgifter til billetprisen, som ikke har noget med de statslige afgifter at gøre. Disse prisforøgelser, som eksempelvis omkostninger til brændstof kan, i de fleste tilfælde, ikke refunderes. SAS er dog en undtagelse. Her skal man ikke betale for brændstof, man ikke har været med til at bruge.

Kommer ikke af sig selv
Det er vigtigt at være opmærksom på, at pengene ikke kommer af sig selv. Hvis man vil have pengene tilbage, er det op til en selv at kontakte flyselskabet og gøre dem opmærksom på sine rettigheder.

Hvor meget koster det?
Norske avis VG har undersøgt, hvor stor en del skatter og afgifter udgør af billetprisen på en standardbillet til en norsk indenrigsflyvning. Man søgte efter en rejse tur / retur Oslo-Bergen fra 11-13. december hos SAS og Norwegian. Alle priser er oplyst i norske kroner og kan derfor variere i forhold til i Danmark

SAS refunderer alt
Den billigste løsning med SAS kostede 1.157 kroner. Her af var de 462 kroner skatter og afgifter. I prisen lå et brændstoftillæg på 186 kroner.

Hos SAS oplyser informationschef, Knut Morten Johansen, at får du tilbagebetalt det fulde beløb, hvis du af en eller anden grund ikke bruger billetten. Et eventuelt assistancetillæg for børn, som rejser alene, vil også blive tilbagebetalt. Har du en SASbillet, som du ikke har fået brugt, skal du kontakte SAS Travel Center.

Norwegian Air tager 50 kroner
Den billigste billet med Norwegian Air koster 900 kroner. Her er ikke medregnet gebyr for at checke ind eller eventuelt kreditkortgebyr. De myndighedspålagte afgifter løber op i 259 kroner. Har du en ubrugt billet, skal du sende en e-mail til refusjoner@norwegian.no, hvis du vil have dine penge refunderet. Det er den samme adresse for hele Norden. Norwegian Air tager 50 kroner for arbejdet.

RyanAir vil have 10 euro
Er din billet købt hos RyanAir skal du huske, at sende dit refunderingskrav inden 30 dage efter, du skulle have fløjet. Hvis det drejer sig om mindre end 10 euro, vil du ikke få noget tilbage. Her forlanger man et gebyr på 10 euro for besværet. Krav om tilbagebetaling skal sendes til Ryanair Refunds Dept, PO Box 11451, Swords, Co Dublin, Ireland. Man kan også faxe til nummer +353 1 8121676.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere