Flyselskaber i knæ kan koste din billet

Over hele kloden tvinges firmaerne til at aflyse afgange for at holde omkostningerne nede. Det kan i værste fald koste dig dig din billet

Krisen i flybranchen kan i værste fald ende med at koste dig din billet (Foto: Arkiv)
Krisen i flybranchen kan i værste fald ende med at koste dig din billet (Foto: Arkiv)

Store dele af verdens flyselskaber er på skrump. Spareplaner på milliarder af kroner skal få rejsebranchen igennem den afmatning, som har været en realitet siden 2001. Det får flere flyselskaber til at droppe afgange i desperate forsøg på at spare penge. Resultatet kan sætte grå hår i hovedet på flere af de passagere, som allerede har købt billetter til de pågældende afgange.

Længere rejsetid
Normalt vil passagerene blive puttet på et fly med en afgang tæt på deres oprindelige, men i nogle tilfælde kan ændringerne betyde, at rejsetiden bliver forlænget med flere timer eller endda en overnatning.

Rejseeksperter udtaler ifølge Associated Press, at man har størst chance for at blive berørt, hvis man har bestilt sin billet måneder i forvejen, som jo ellers er der, hvor de gode tilbud er at finde.

Her er eksperternes råd
1) Hvis flyselskabet sender dig en e-mail med en ny rute, så tjek det nøje igennem. Sørg for at du vil nå dit rejsemål til en rimelig tid. Hvis det ikke er en nonstop, skal du sørge for, at du har tid til at nå din videre flyforbindelse.

2) Hvis der er et problem med den nye tidsplan, så ring straks til flyselskabet. Ringer du i god tid, vil der næsten altid være masser af muligheder, så som tomme pladser på fly med en mere bekvem rute.

3) Hvis dit flyselskab helt dropper at sende fly til den by, du har planlagt at besøge, er det en god idé at se, om selskabet flyver til en nærliggende lufthavn. Spørg eventuelt, om de vil sætte dig på et fly med et andet luftfartsselskab. Der er dog ikke noget, som flyselskaberne er forpligtet til at gøre.

4) Før du tager i mod en refundering af din billet, skal du sørge for, at du har mulighed for at bestille en billet i et andet flyselskab. De fleste luftfartsselskaber har skåret i antallet af afgange, hvilket betyder, at flyene er mere fyldte end for et år siden. Det betyder at dine muligheder kan være begrænsede og kostbare.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere