Sådan får du den billigste lejebil på ferien

Det har længe været muligt at gøre et kup på din flybillet. Her er de bedste tips til at gøre det samme på din lejede feriebil

Her er nogle tips til den billigste lejebil til din ferie. (Foto AP)
Her er nogle tips til den billigste lejebil til din ferie. (Foto AP)

Som rejsende har man været i stand til at score anstændige tilbud på hotelværelser og flybilletter i flere år. Til gengæld er priserne på biludlejning steget voldsomt.

- Det er et område af rejsebranchen, hvor det ikke har været muligt at få et gennembrud, siger Nina Willdorf, som er chefredaktør Budget Travel Magazine til Associated Press.

Stigning på 50 procent
Sammenlignet med for et år siden er lejepriserne steget næsten 50 procent, for mellemstore biler booket en uge i forvejen. Det skriver Abrams Travel Data Rate Index, som følger store biludlejningsfirmaer. Deres beregninger har vist, at den gennemsnitlige dagspris, den fjerde mandag i oktober, lå på 93,06 dollars sammenlignet med 64,56 dollar på samme dag sidste år.

Så for at få de bedst mulige priser, er det nødvendigt, at forbrugerne gør deres hjemmearbejde. Her er nogle tips:

1) Kig efter rabatter. Der er hundredvis af medlemskabsordninger og faglige sammenslutninger, der tilbyder rabatter. På hjemmesiden http://www.Best-Car-Rental-Tips.com findes der en liste på 350 rabatordninger for otte biludlejningsselskaber.

Vejen til den gode udlejningspris kan være igennem din arbejdsgiver, fagforening, bonus og loyalitetsordninger. Det er gratis at melde sig til en biludlejningsfirmas loyalitetordning. Og ikke nok med at du får rabat, ofte kan du springe køen i lufthavnen over og få din bil med det samme.

2) Søg efter biludlejning på rejse-booking steder på nettet. Her kan du nemt og hurtigt se og sammenligne priserne. Men sørg for at kende vilkårene. Er den angivne pris eksempelvis omfattet af skatter og afgifter? Priceline.com især er kendt for at give gode tilbud. Her finder man som regel priser, som er 40 procent lavere, end hvad du ser andre steder. Dog er det vigtigt at huske, at aftaler lavet gennem Priceline ikke kan laves om eller refunderes.

3) Book på forhånd. Man kan eksempelvis bestille en bil med to måneders varsel. Ring så igen efter tre eller fire uger for at se, om prisen er blevet billigere. Man kan normalt lave sin booking om, så man får den laveste pris. Det kan endda være en idé at ringe dagen før afrejse for at se om, der er 'sidste-øjebliks-tilbud.

4)Check altid alternativer til de store biludlejningsfirmaer. Mange Toyota-forhandlere og nogle Ford-forhandlere udlejer biler meget billigt. Check websteder for eventuelle forhandlere i området, hvor du skal holde ferie.

5) Tag væk fra lufthavnen. En placering i forbindelse med en lufthavn kan let tilføje omkring 10 procent eller mere til prisen på en lejebil. Besparelsen kan dog gå tabt, hvis man er nødt til at tage taxi til og fra lufthavnen.

6) Har du allerede en bil, som er ansvarsforsikret, har du sansynligvis ikke brug for yderligere forsikring af en lejebil. Nogle kreditkort kan også tilbyde forsikring af lejebiler, hvis du bruger kortet til at betale med. Men kontakt dit kreditkortselskab og spørg om deres vilkår for at være helt sikker. Kreditkortets forsikring dækker dog ikke altid i mere end 30-dages leje. De kan også risikere at kræve omfattende dokumentation fra biludlejningsfirmaet før, de accepterer skaden.

8) Hybrid-biler er dyrere at leje end benzin og diesel-biler. Men hvis du tager på roadtrip, kan der dog være penge at spare. Her har firmaer som Enterprise og Hertz de fleste hybridbiler i deres bilpark.

Sikre husketips
Trafikkulturen i andre lande kan være meget forskellig fra det vante, og feriebilister er et yndet mål for skumle hensigter i det østlige og sydlige Europa, så husk lige at:
- låse bilens døre, når du kører, især i byområder
- tømme bilen for værdier, før tyven gør det
- sprede værdierne for at minimere tabet, hvis uheldet er ude
- undgå kørsel om natten i Østeuropa
- undgå øde rastepladser
- køre jævnt og defensivt, læs trafikken langt fremme
- holde god afstand til andre trafikanter og brug bilens spejle

Pakketips
Bilferie i udlandet indebærer flere steder andre regler end de hjemlige. Regler som kræver, at visse typer udstyr forefindes i bilen. Dertil kommer andre ting, som er værd at medtage:
1. nødhjælpskasse
2. advarselstrekant
3. ildslukker
4. sikkerhedsvest
5. kopi af bilens registreringsattest
6. ekstra sæt bilnøgler
7. instruktionsbogen
8. oversigt over autoriserede serviceværksteder på ruten
9. kørekort & pas
10. ferieapotek

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere