Mobil guide erstatter rejsebøger

Nu skal det snart være slut med at slæbe rundt på tunge rejseguides. Ny teknologi kan give dig alle informationer på mobilen

Ny teknologi skal erstatte de gammeldags rejsebøger
Ny teknologi skal erstatte de gammeldags rejsebøger

Mange rejsende render stadigvæk rundt med tunge rejsevejledninger i tasken, når turen eksempelvis går til London. Men flere og flere er også begyndt at planlægge deres rejse ved hjælp af mobil teknologi.

Stort i Japan
En ny teknologi kaldet QR-koder, for Quick Response, tilbyder en måde at skabe en funktionel sammenhæng mellem din guidebog og din smartphone. Koderne er allerede meget benyttet i Japan, men er relativt ukendt i USA og Europa.

Stregkoder
QR-koder er dybest set stregkoder som vi kender dem. De kan scannes af kameraet i en smartphone eller en anden enhed, som kan gå på nettet.

Det man gør, er at sigte sit kamera til en QR-kode på en side i en rejsebog, der linker til oplysninger på nettet. Det kan for eksempel være et kort eller en rute baseret på brugerens placering. Bagefter kan man så gemme oplysningrerne i telefonen, så man har dem til en anden gang.

Også på t-shirts
QR-koder kan også findes i andre medier end bøger. Du kan scanne dem fra en computerskærm. De har været sat på T-shirts og endda reklameskilte.

En ny rejsebog anvender QR-koder til at hjælpe læserne link til steder rundt om i verden. 'Earthbound: A Rough Guide to the World in Pictures' indeholder mere end 250 smukke fotos fra hele verden. Hvert billede kommer med personlig indsigt fra fotografen, som tog billedet. Nogle af motiverne har aldrig før været offentliggjort.

Det nye i 'Earthbound' er små sort-hvide bokse ud for hvert billede. Det er selve QR-kode, som giver et link til placeringen af, hvad der er afbilledet i billedet, ved hjælp af Google Maps online.

Stadigvæk problemer
Lyder det smart? Det er det også bortset fra, at denne nye teknologi ifølge eksperter stadigvæk har et del problemer.

En Rough Guides talskvinde erkender overfor AP, at man har nogle problemer, især med tidligere generation af iPhones, men siger de nye og BlackBerrys klare sig bedre.

- Vi er ved at teste. QR er stadig meget en underjordisk ting her i Europa, siger Rough Guides Design Manager Scott Stickland til AP.

Men han håber, at teknologien bider sig fast. Selv forudser han en fremtid, hvor en rejsende kan scanne et par koder. Derefter kan han eller hun efterlade guidebogen derhjemme eller på hotelværelset, mens kort, bruger-genereret indhold, kontaktoplysninger, podcasts eller andre funktioner ligger i mobilen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere