Find den billigste afrejselufthavn

Der er mange penge at spare ved at vælge den billigste afrejselufthavn. Se prisforskelle her

Alt efter hvor du bor i landet, kan du gøre gode kup ved at vælge en anden afrejselufthavn end den nærmeste. (Foto: Colourbox.com)
Alt efter hvor du bor i landet, kan du gøre gode kup ved at vælge en anden afrejselufthavn end den nærmeste. (Foto: Colourbox.com)

Der er naturligvis mange ting, der skal medregnes, når du vil finde ud af, hvilken lufthavn det bedst kan betale sig at bruge, når du vil rejse til eksempelvis London. Blandt andet benzinpris og togbillet samt vigtigheden af at komme frem på et særligt tidspunkt.

Og mens det dårligt kan betale sig for en københavner at rejse hele vejen til Aalborg Lufthavn, så kan det måske for en midtjyde være en idé at køre til Nordjylland i stedet for Billund og omvendt.

LÆS OGSÅ:

Se også: 1,1 million tog flyet mellem Danmark og Spanien

Københavns Lufthavn har i dag det suverænt største udbud af flyruter fra Danmark. Men igennem de senere år har et stigende antal luftfartsselskaber etableret sig med direkte udenrigsruter fra de jyske lufthavne i Billund, Aalborg og Aarhus. Og det har skabt et øget udbud af billetter og deraf følgende pres på priserne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejs til Kina for under 3.000 kroner t/r

Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk har igennem de seneste tre år foretaget mere end 35 pristjek på de ti mest populære europæiske storbydestinationer. Dette pristjek offentliggøres via Dansk Flyprisindex, og seneste måling er foretaget med afrejse i uge 20, der er Kristi Himmelfartsugen fra 14. - 20. maj.

LÆS OGSÅ:

Se også: Her får du de billigste flybilletter

Her viser det sig, at det ofte kan betale sig at lede efter den billigste afrejselufthavn:

Amsterdam
Bedste tilbud er Norwegian fra København eller KLM fra Hamborg. Her kan billetprisen holdes under 1.000 kr., mens der skal betales mellem 300 og 650 kr. mere per person, hvis rejsen skal foregå fra en af de tre jyske udenrigslufthavne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flybilletter er historisk billige netop nu

Barcelona
Når destinationen er Barcelona er det vigtigt at afgøre, om det er ferie i den spanske storby eller ved Costa Brava. Et det storbyferie, er spanske Vueling billigst fra Hamborg med en billetpris på 1.042 kroner, fra København kr. 1.612 kroner, mens det dobbelte skal betales med samme selskab fra Aalborg. Er destinationen Costa Brava er Ryanair det oplagte valg fra enten Billund eller Aarhus, idet selskabet flyver til Girona-Costa Brava Airport for mellem 550 og 750 kr. Girona-Costa Brava Airport ligger ca. 100 km. nord for Barcelona.

LÆS OGSÅ:

Se også: Flyselskaber scorer kassen på gebyrer

Berlin
Den tyske hovedstad ligger ikke langt fra København. Her er easyJet billigst med en returpris på 347 kr, mens Norwegian fra Aalborg klarer turen frem og tilbage for 770 kr. Men fra Aarhus, Billund og Hamborg kan rejsen let koste det dobbelt e- faktisk helt op til 1.674 kroner fra Billund Lufthavn.

London
Konkurrencen til den britiske hovedstad er stor, hvorfor billetterne ofte er billige. Fra København er easyJet også her prisledende med 454 kr. for en returbillet, mens Ryanair fra Aarhus og Billund vil nøjes med 162 kroner. At rejse direkte fra Aalborg med Norwegian er en dårlig idé, idet der her skal betales 1.333 kr.

Oslo
Her kan det bedst betale sig at flyve med Norwegian direkte fra enten København eller Billund. Her vil prisen være mellem 770 og 920 kr. Vælger man i stedet at rejse fra Aarhus med Ryanair, kommer prisen helt ned på 118 kroner. Men til gengæld flyves der til Rygge-lufthavnen ca. 100 km syd for Oslo.

Paris
Byernes By er en relativ dyr destination i forårsmånederne. Billigst er easyJet fra København med 1.174 kr. for en returbillet, eller Air France-KLM fra Hamborg for en merpris af 100 kr. Til Paris skal man ikke overveje at flyve fra Aarhus Lufthavn, idet prisen vil være fordoblet til over 2.300 kr.

Prag
Det er Czech Airlines og hollandske KLM, der fuldstændig dominerer de billigste rejsemuligheder til den tjekkiske hovedstad. Forår i Prag er altid populært, og det afspejler billetpriserne med Czech Airlines fra København som billigste mulighed til 1.217 kr. Fra Aalborg, Aarhus og Billund er billetpriserne mellem 50 - 100 % højere.

Rom
Der er to store vindere på flyrejserne til Rom. Cimber Sterling er billigst fra København med en returbillet for blot 997 kr. Her flyves til Fiumicino-lufthavnen, mens Ryanair fra Billund flyver til Ciampino, hvor prisen til gengæld er helt nede på 795 kr. Igen er rejsemulighederne fra Aarhus og Aalborg dobbelt så dyre.

Stockholm
Her er valget ganske klart. Det norske lavprisflyselskab Norwegian kan tilbyde en returbillet fra København til 575 kr. Alle andre rejsemuligheder fra Danmark eller Hamborg koster op imod det tredobbelte.

Wien
Den østrigske hovedstad hører sammen med Prag til blandt de dyreste destinationer. Mest attraktive rejsemulighed er med lavprisflyselskabet NIKI fra København eller airberlin fra Hamborg. Her vil prisen ligge mellem 1.200 og 1.400 kr. Går rejsen fra en af de tre jyske udenrigslufthavne, skal der betales mere end 2.000 kroner per person.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere