Fede apps til flittige flyrejsende

Her er en række brugbare smartphone-applikationer til dig, der flyver ofte

En verden din arbejdsplads - eller din legeplads - så benytter du dig sandsynligvis af en eller flere mobilapplikationer i forbindelse med din flyrejse. (Foto: Colourbox.com)
En verden din arbejdsplads - eller din legeplads - så benytter du dig sandsynligvis af en eller flere mobilapplikationer i forbindelse med din flyrejse. (Foto: Colourbox.com)

Hører du til dem, der ofte rejser med fly, men som ikke er charterrejsende? Så kan det være en god ide at opgradere mobilen med en række applikationer, der gør rejsen lidt lettere.

Her er ikke taget hensyn til hotelsøgning, krydstogter eller underholdning til børn. Det kan du finde her:

Se også: Her er de bedste rejseapplikationer til mobilen

I stedet er fokus primært på alt, hvad der har med fly at gøre eller med lufthavnen som sådan. Se om en eller flere af dem ikke er noget for dig. Og som en lille bonus er de næsten alle gratis.

GateGuru
Her kan du tjekke flyinformationer som reelt ankomsttidspunkt samt ventetid i sikkerhedskontrollen. Ligeledes kan du søge på lufthavnens faciliteter og se, hvor du spiser bedst, og hvor du skal shoppe. Du kan også downloade kort over lufthavnene.

Fås til Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

LÆS OGSÅ:

Se også: Rejs tilfældigt med ny app

Skyscanner
En flysøgemaskine, der har en af de største databaser overhovedet. Mere end 600 flyselskaber. Der er også en mulighed for automatisk at søge på billigste mulighed for ud og hjemrejse, sådan at det ikke bliver med samme flyselskab. Den fortæller dig også, hvilke dage der er billigst at flyve til og fra den destination, du har valgt.

Fås til Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

Momondo
Momondo blev i 2011 kåret ved danish travel award til at være danskernes foretrukne rejsesite, og det er der en grund til. Her får du den bredeste prissammenligning af priser på fly fra mere end 800 rejsesites. Og er du vant til at bruge hjemmesiden, får du ingen problemer med applikationen.

Fås til Android, iPhone og iPad. Gratis.

Next Flight
God at have ved hånden, hvis du netop har misset et fly, eller hvis du vil undersøge, om der er en bedre afgang. Mere end 1.200 selskaber er registeret i systemet, og det samme gør sig gældende for 4.300 lufthavne verden over.

Fås til Android, iPhone, iPad og iPod touch. Koster $2,99 dollar

LÆS OGSÅ:

Det gør flyveturen ikke så lidt bedre, hvis du sidder ved siden af en person, du kan holde ud at snakke med. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips - 20. dec. 2011 - kl. 11:12 TV: Vælg den perfekte sidemand i flyet med Facebook

TripIt
Vi har anbefalet den før og gør det gerne igen. Med denne applikation kan du samle alle dine rejsedokumenter på telefonen. Alt fra bekæftelsesmails fra hotellet til flynummer og afgangstidspunkt og aftaler undervejs på rejsen. Du sender blot al nødvendig information til plans@tripit.com, og så bliver det alt sammen organiseret for dig.

Fås til Blackberry, Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ny app til de smukkeste køreture

Kindle
Hvis du skal slå tiden ihjel om bord på flyet, kan du med fordel bruge denne app, hvor du både kan mere end en million forskellige bøger, samt magasiner og aviser uden at de tager plads i håndbagagen. Du kan i øvrigt gratis læse første kapitel i en bog for derefter at se, om du vil købe den.

Fås til Blackberry, Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ny app: Olivenolie til både madlavning og sex

Hipmunk
I modsætning til SkyScanner er fokus ikke på at finde den billigste billet, men derimod det mest komfortable sæde. Forstået således at det er et 'smertefilter', der viser, hvordan din rejse bliver mest behagelig. Kortest tid, færrest flyskift osv.

Fås til Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu kan du møde fly-flirten igen

BestParking
Hvis du skal rejse til USA, er der en vis sandsynlighed for, at du lejer en bil. Her kan du finde de bedst beliggende og billigste parkeringsområder, Garager og afkodning af landets mange til tider kryptiske parkeringsskilte. Du får også at vide, om der er en person, der parkerer din bil for dig (såkaldt valet service). Der er også rabatter til flere parkeringshuse i New York.

Fås til Blackberry, Android, iPhone, iPad og iPod touch. Gratis.

Airport Car Rental
Det giver næsten sig selv, hvad apllikationen tilbyder. Den fungerer over hele verden og gør det let at indtaste, hvilke krav du stiller til bilreservationen. Skal du for eksempel hente bilen i Madrid og aflevere den i Barcelona? Det er let at søge på bilstørrelse eller type eller bare se, hvilke biler der er tilgængelige i den pågældende lufthavn.

Fås til Android, iPhone, iPad, and iPod touch. Gratis.

CPH Airport
Det kan også være en god idé at hente apps fra danske lufthavne. I applikationen Cph Airport kan du se ankomst- og afgangstider, læse om parkeringsforhold samt få et kort over lufthavnen og en checkliste til sikkerhedskontrollen. Og er du iPhone-bruger får du et såkaldt live view, der viser din aktuelle afstand til gaten eller den butik, du vil besøge.

Fås til Android og iPhone. Gratis.

Bll Airport
Billlund Lufthavn har naturligvis også en app, hvor du se, hvornår dit fly er klar til at boarde. Du kan også checke ind direkte fra mobilen. DOg kun til flyvninger med Air France, KLM and Lufthansa. Der er også information om parkeringsforholdene, der for nyligt er blevet langt mere overskuelige.

Fås til Android og iPhone. Gratis.

1 af 2 Her er det applikationen Tripit.
2 af 2 En verden din arbejdsplads - eller din legeplads - så benytter du dig sandsynligvis af en eller flere mobilapplikationer i forbindelse med din flyrejse. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer