Vi kan ikke lade være at arbejde i ferien

Hver tredje tjekker arbejdsmail eller -mobil i ferien. Vi kobler derfor aldrig rigtigt fra, siger eksperter

Sommerferien står for døren. Men mange danskere har meget svært ved at holde fingrene fra arbejdsmails eller arbejdsmobilen.

15 procent af mændene tjekker deres arbejdsmail eller arbejdsmobil ofte eller ligefrem hver dag i sommerferien, og 9,4 procent af kvinderne gør det samme.

Knap 20 procent mænd og kvinder tjekker arbejdsmobil eller arbejdsmail en enkelt eller to gange i ferien.

Det viser en rundspørge blandt 600 af Nyhedsmagasinet HK’s læsere.

Mette Kindberg, næstformand i HK, er bekymret.

- Det er utrolig vigtigt, at man bruger sine ferierettigheder og slapper helt af i ferien. Flere og flere rammes af stress på grund af stigende arbejdspres, siger hun til magasinet.

Det er i strid med ferielovgivningen, hvis arbejdsgiveren kræver, at man kan træffes i ferien på mail eller telefon.

Thomas Milsted, generalsekretær i Stressfonden og leder af Center for Stress og Trivsel, er ikke overrasket over tallene. I takt med en stigende arbejdsmængde bliver danskerne mere tilbøjelige til at tjekke mail og beskeder også i ferien.

- Det kan handle om, at man ikke har lyst til at komme tilbage til en stor bunke arbejde. Det kan også handle om eget ambitionsniveau.

- Når mænd gør det mere end kvinder, kan det handle om job med større ansvar, men også om, at kvinder har mere samvittighed over for børnene og nærvær med familien, siger han.

Thomas Milsted anbefaler folk helt at holde fingrene fra arbejdet i ferien.

- Hvis du åbner en mail fra din arbejdsplads, er du i gang med at arbejde. Du kan ikke gradbøje det, siger han og understreger:

- Nogle kan håndtere at tjekke deres mails og kan bagefter sige "Nå ja". Men er man typen, hvor mailen rumler i baghovedet bagefter, bør man lade være.

Milsted kalder ferie en god øvelse i ikke at tage sig selv så højtideligt og tro på, at man godt kan undværes.

0 kommentarer
Vis kommentarer