Annonce:
Annonce:

De mest idiotiske ting foretaget i en lufthavn

Hvad er tåbeligst: At bunde en liter vodka i sikkerhedskontrollen eller at forsøge at medbringe en fuldt optanket motorsav i flyet? Døm selv

En mand fik konfiskeret sit vækkeur af sikkerhedskontrollen, fordi det var udformet som en dynamitstang. (Foto: Colourbox.com)
En mand fik konfiskeret sit vækkeur af sikkerhedskontrollen, fordi det var udformet som en dynamitstang. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Ferie

I en lufthavn gælder de samme regler for almindelig opførsel og omtanke som i samfundet udenfor. Men derudover er der også en lang række regler, der skal overholdes af sikkerhedshensyn. Og mens de for de allerfleste af os er ganske nemme at overholde, så er der altså en række verdensborgere, for hvem regler bare er svære at følge.

IndependantTraveller.com har samlet en række af disse anekdoter, der i ikke så få tilfælde bør få enhver læser til at tage sig til hovedet.

Læs bare her:

Annonce:

Op på bagagebåndet
En 78-årig kvinde misforstod anvisningerne fra kvinden bag check-in skranken i Stockholms Arlanda-lufthavn i 2008. Og i stedet for at placere sin bagage på transportbåndet, satte hun sig ned på det og rullede af sted, indtil hun blev stoppet, kort før hun forsvandt ind i bagagesorteringsområdet. Hun kom af sted til Tyskland - i et flysæde.

Værre gik det for to teenagere fra New Jersey, der i Louis Armstrong International Airport i New Orleans kom hele vejen ind i et såkaldt 'sterilt' område, før de blev opdaget og anholdt. Samme skæbne led en forsker fra Columbia University to år senere i JFK-lufthavnen i New York. Han fik ikke lov at komme igennem sikkerhedschecket, fordi han ikke havde noget gyldigt billed-ID. Men turen på bagagebåndet blev naturligvis opdaget, og herren blev anholdt.

Sexbombe
Mens mange beklager sig over, at man ikke må tage sin vandflaske med gennem sikkerhedskontrollen, så burde de fleste kunne acceptere, at der bare er ting, som man IKKE forsøger at få gennem sikkerhedschecket. Blandt disse er en fuldt optanket motorsav og en død slægtning i en rullestol (manden ville spare udgiften til transport af lig).

Annonce:

Nåja, og så var der den 29-årige mand, der i sikkerhedskontrollen sagde, at det granatlignende aggregat i hans taske var en bombe, fordi han ikke ville indrømme over for sin medrejsende mor, at der var tale om et stykke sexlegetøj.

Og netop førnævnte flasker kan også give årsag til ganske andre problemer. For eksempel den 64-årige mand, der på rekordtid drak en hel liter vodka i sikkerhedskontrollen, fordi han fik besked på at smide den ud. Han nåede ikke flyet, men endte i stedet på et hospital i Nürnberg.

En lille perle
Mindre galt gik det for en mand i Colorado Springs Municipal Airport. I stedet for - som anvist - at smide en tube tandpasta ud, gik han ganske enkelt ud og børstede tænder.

Annonce:

Mange danske rejsende har givetvis undladt at fortolde en ekstra flaske Chivas eller en karton cigaretter, når de kom hjem fra en charterferie på Mallorca i 1980'erne. Måske fordi de ikke kendte reglerne. Men det var næppe uvidenhed, der fik en amerikansk statsborger efter en rejse i Tel Aviv til at fortælle tolderne i JFK-lufthavnen, at han ikke havde noget at deklarere. Det var nu en meget beskeden påstand, for med sig havde han diamanter til en værdi af 1,2 millioner dollar.

Kogt kanin var kokain
Smuglere har i det hele taget ry for at være opfindsomme. Men somme tider er de bare ubegavede. En kvinde forsøgte således at smugle pot pakket ind i stanniol gennem en metaldetektor ...

Og en mand, der rejste hjem fra Guyana med tre kilo kokain, hævdede over for tolderne, at der blot var tale om en kogt kanin. Ligheden er slående.

En mand blev taget med to levende duer i Melbourne. De var spændt fast til hans lår, hvilket ikke er noget særsyn blandt dyresmuglere, der forsøger sig med alt fra babyalligatorer til aber og slanger. Og i tilfældet sidstnævnte, forsøgte en kvinde at smugle 75 af slagsen ind i USA. De var gemt i hendes bh.

Annonce:

Når mode bliver besværligt
Det er heller ikke alle beklædningsgenstande, der slipper lige let gennem sikkerhedskontrollen. Heller ikke selv om man er kendt. For et par sylespidse Christian Louboutin-stiletter på fødderne af musikproduceren og musikeren Taz Arnold vurderedes at udgøre en for stor sikkerhedsrisiko i Dulles International Airport, mens Lady Gagas håndjern heller ikke var velkomne om bord på flyet i den internationale lufthavn i Los Angeles.

Og i 2008 fik en rejsende i Heathtrow ikke lov til at boarde sit fly, før han skiftede T-shirt. Årsagen var, at den var påtrykt en karakter med et våben fra den animerede tv-serie 'Transformers'.

Sådan forsinker man en afgang - hvis man er idiot
Mens det måske ikke var helt rimeligt, at sikkerhedsvagter skulle lege modepoliti, så er det kun fair, at de næste to personer fik en solid straf. For hvad gør man, hvis man er ved at misse sit fly, fordi man er sent på den? Man indtelefonerer naturligvis en falsk bombetrussel. Det tænkte i hvert fald en tysk sportsjournalist, der skulle dække en fodboldkamp i 2008. Han blev afsløret, fordi han kort efter truslen ringede og forhørte sig om eventuelle forsinkelser.

Annonce:

Samme tåbelighed forsøgte en kvinde sig med i 2009, da hendes chef var blevet forsinket til sit fly mod Honduras. I dette tilfælde var det hendes efterfølgende mail, der blev sporet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: