TV: Her er fremtidens fly fra Airbus

Kabinen er gennemsigtig, og sæderne ændrer form efter din krop

I 2050 er det slut med små ruder, der kun gør det muligt for passagererne ved vinduesrækkerne at se ud. (Foto: Airbus)
I 2050 er det slut med små ruder, der kun gør det muligt for passagererne ved vinduesrækkerne at se ud. (Foto: Airbus)

Der er nu blot fem dage til, at luftfartsnørder over hele verden (forhåbentlig) får deres våde drømme til at gå i opfyldelse på Paris Air Show, der som navnet mere end antyder finder sted i og over den franske hovedstad.

Og mens flyproducenter fra hele kloden viser deres seneste opfindelser frem, så vil det helt store fokus utvivlsomt ligge på den europæiske flygigant Airbus, der blandt andet producerer verdens største passagerfly, Airbus A380.

Men i den branche er stilstand lige med døden. Og allerede nu kan du få et lille indblik i, hvad Airbus går og roder med, når ingeniørerne forestiller sig, hvordan virksomhedens fly vil se ud om knap 40 år.

LÆS OGSÅ: Fly med plads til over 1.000 passagerer

De overordnede mål er, at blive mere miljøvenlige og samtidig forbedre komforten i flyet. Og den såkaldte 'Concept Cabin' vil kunne tages i brug i 2050, hvilket altså ligger et pænt stykke ude i fremtiden. Desværre, fristes man til at sige.

Kabinen skal inddeles i en række zoner. Blandt andet en 'Vitalising Zone' med afslapning, akupressur og aromaterapi og en 'Interaction Zone' med pop-up projektioner, der kan skabe en hvilken som helst scene, passageren måtte ønske.

LÆS OGSÅ: Se superjumboens jomfrurejse

Desuden vil hele flykroppen være gennemsigtig, så der er panoramaudsigt under flyvningen.

I fremtidens fly skal passagererne ikke opdeles efter klasse og på den måde, efter hvor mange penge de vil bruge på en billet, men nærmere efter, hvad de agter at foretage sig på flyveturen.

LÆS OGSÅ: Bæstet der skal slå Airbus af pinden

Alle få det samme sæde uanset klasse. Men sædet vil til gengæld være i stand til at skifte facon, så den passer bedst muligt til den enkelte passagers kropsform.

Kabinen vil bestå af 100 procent genbrugelige materialer, skriver msnbc.com.

- Vi gav vores ingeniører fuldstændig frie tøjler. Og det, der opstod, var fuldstændig realistiske visioner for flyvningen i år 2050.

- Vores folk har base i virkelighedens verden, og det meste af den nødvendige teknologi eksisterer allerede, siger Axel Krein, leder af forsknings- og teknologiafdelingen i Airbus.

Se flere billeder af flyet her.

Se video her

1 af 3 Flyet set skråt forfra. Læg mærke til, at haleroret er væk og erstattet af to ekstravinger. (Foto: Airbus)
2 af 3 Motorerne smelter sammen med flykroppen og vingerne i et langt mere aerodynamisk design. (Foto: Airbus)
3 af 3 I 2050 er det slut med små ruder, der kun gør det muligt for passagererne ved vinduesrækkerne at se ud. (Foto: Airbus)
0 kommentarer
Vis kommentarer