Betal og slip for unger i flyet

Flere selskaber i Asien indfører børnefri zoner i flyet. Er det en god idé?

Sådan en lille engel kan godt få djævleører, når barnet kommer op mellem vingerne. Ikke alle voksne er lige tolerante. (Foto: Colourbox.com)
Sådan en lille engel kan godt få djævleører, når barnet kommer op mellem vingerne. Ikke alle voksne er lige tolerante. (Foto: Colourbox.com)

Det hænder, at de støjer, græder, skriger, sparker ind i stoleryggen eller skruer helt op på volumen på deres iPad.

De medpassagerer, der går under fællesbetegnelsen børn.

Og mange flyrejsende frygter da også at komme til at sidde i nærheden af disse. Særligt på lange flyvninger.

Se også: Sådan bliver du smidt af flyet

Det har man taget konsekvensen af hos flyselskabet Scoot, der er en gren af Singapore Airlines. For nu tilbyder man kunderne - mod betaling forstås - at opgradere sædevalget til et garanteret børnefrit område i flyet.

Det koster cirka 80 kroner af slippe for unger op til 12 år. Der er i alt 41 sæder i ScootinSilence-området, hvor man desuden får ekstra benplads.

Lignende tiltag har man hos foretaget hos AirAsia X og Malaysia Airlines.

Se også: Lavprisselskab tilbyder børnefri flyvninger

Danske flyrejsende med børneallergi får dog næppe nogen større glæde af tiltaget, da Scoot blot flyver fra Singapore til henholdsvis Sydney og Guldkysten.

Konkurrencen er mere intens end nogensinde mellem flyselskaberne, der hele tiden er nødt til at se på, hvor der kan tjenes flere penge. Og dette er netop en mulighed for at tjene flere penge på udvalgte sæder.

- Men der er slet ikke noget, vi nogensinde har diskuteret. Det snakker vi slet ikke om, lyder det fra Norwegians presseafdeling.

Se også: Undgå panik når du rejser med børn

- Alle er velkomne i alle sæder på alle strækninger. Vi har ingen planer om at indføre nogle børnefri zoner, understreges det fra Norge.

Ligeledes lyder det fra SAS, at man bestemt ikke går i disse tanker.

Se også: Her er de mest irriterende flypassagerer

- Vi har på ingen måde tænkt os at indføre børnefri zoner i vores fly, og vi har heller ikke oplevet nogen efterspørgsel på det, oplyser pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen.

- Vi lytter naturligvis til, hvad kunderne vil have, men langt hen af vejen, er vores personale dygtigt til at gøre rejsen behagelig for både dem med og uden børn, siger hun til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer