Her er Europas hyggeligste julemarkeder

Er du til Prag, Bruxelles, Dresden - eller Tivoli?

Julemarkedet på den gamle rådhusplads i Prag er særligt smukt og hyggeligt.
Julemarkedet på den gamle rådhusplads i Prag er særligt smukt og hyggeligt.

I Nordeuropa har vi ikke ret meget at glæde os over i de næste måneder, hvor temperaturen bare bevæger sig længere og længe nedad.

Heldigvis er vi gode til at kompensere for kulden og mørket med blandt andet gløgg, æbleskiver og ristede kastanjer.

Og det får du i overflod på julemarkeder overalt på den kolde del af kontinentet. Det ene mere hyggeligt end det andet.

Se også: Sådan holder de jul i udlandet

I Dresden finder du for eksempel et julemarked med traditioner, der går knap 600 år tilbage i tiden, og i Prag er det årlige julemarked blevet kåret som verdens bedste.

Rejsesøgemaskinen Momondo har været behjælpelig med en række anbefalinger af Europas bedste julemarkeder. De følger her.

Prag – Staromestské námestí
Der er flere gode julemarkeder i Prag, men det smukkeste finder man i hjertet af den gamle bydel. Rundt om et kæmpe juletræ på den gamle rådhusplads står rækker af farverigt dekorede boder, der hvor fra der sælges håndlavet trælegetøj som de klassiske tjekkiske marionetdukker, smykker, lys og krystaller. Man skal ikke snyde sig selv for den varme honningvin, medovina, der utvivlsomt vil gøre det lettere at modstå kulden. Julemarkedet har åbent fra 30. november til 1. januar.

Se også: Prags største turistattraktion får makeover

Find billetter fra 299 kr.

Bruxelles – Place St. Cathrine
Julemarkedet holder til på den imponerende Place St. Cathrine, hvor skøjtebane og pariserhjul sammen med utallige juleboder er med til at skabe stemningen. Udbuddet af belgiske delikatesser er overvældende, og man kan nyde både vafler, pommes frites, muslinger og snegle og skylle efter med den stærke, belgiske juleøl. Julemarkedet har åbent fra 29. november til 5. januar.Se også: Bilferie i helvede: Her er Europas værste storbyer

Find billetter fra 458 kr.

Dresden – Münzgasse
Julemarkedet i Dresden har knap 600 år på bagen og er Tysklands ældste. Der er over 250 boder, hvor man kan gå ombord i lokale delikatesser og købe kunsthåndværk, der er typisk for netop denne del af Tyskland. Julemarkedets højdepunkt er fejringen af den traditionelle tyske julekage, stollen, hvilket sker lørdagen før 2. søndag i advent. Julemarkedet har åbent fra 29. november til 24. december.

Hvor lang kan en bus egentlig blive, og stadig være funktionel i trafikken? Det har man eksperimenteret med i den østtyske by Dresden. Udland - 30. aug. 2012 - kl. 09:02 TV: Her er verdens længste bus

Find billetter fra 1.683 kr.

Salzburg – Domplatz
Man finder næppe et julemarked i Nordeuropa med en bedre beliggenhed end julemarkedet i Salzburg. Markedet ligger for foden af byens katedral med udsigt til middelalderslottet, og de billedskønne omgivelser er med til at sætte rammen om et ægte, traditionelt julemarked. Det er svært ikke at komme i julestemning, når man går rundt mellem de oplyste boder og nipper til sin krydrede glüchwein. Julemarkedet har åbent fra 21. november til 26. december.Se også: Her er Europas bedste julemarked

Find billetter fra 1.001 kr.

København – Tivoli
Vores helt eget julemarked i Tivoli kan sagtens være med, når det kommer til spektakulær julepynt. 450.000 julelys, 1.100 juletræer og 50 boder er sat op for at skabe den helt rigtige julestemning. Man kan igen i år opleve russisk jul i Tivoli og se en kopi af Vasilij-katedralen på Plænen samt rende ind i julemanden, der går rundt og spreder hygge og julestemning. Tivolis julemarked har åbent fra 15. november til 31. december.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere