Vil hindre Norwegian i at flyve til USA

Amerikanske flyselskaber støtter pilotforening, som vil hindre lavprisselskabet i at flyve til USA på EU-licens

Foto: Norwegian
Foto: Norwegian

Flyselskaberne American Airlines, Delta, United og US Airway støtter nu den amerikanske pilotforening i kravet om, at Norwegian skal nægtes retten til at flyve til USA.

Det norske lavprisselskab flyver fra bl.a. København til USA på EU-licens.

Se også: Norwegians julehilsen til ansatte: I er fyret

Norske Dagens Næringsliv skriver, at de fire flyselskaber har sendt et brev til det amerikanske transportdepartement, hvor de beder dem afvise Norwegians ansøgning, præcis som pilotforeningen tidligere har gjort det.

Baggrunden er, at selskaberne mener at Norwegian forsøger 'at omgå nationale love og regler for at sikre sig en uretmæssig konkurrencefordel'.

Se også: Konkurrenter kaprer kunder fra SAS Konkurrenter kaprer kunder fra SAS

Flyselskabet og piloterne mener, at Norwegian bryder luftfartsaftalen mellem EU og USA ved at bruge asiatisk personale på deres langdistanceflyvninger.

- Vi omgår ingen regler. Vi følger dem til punkt og prikke og det vil vi også gøre i fremtiden, siger kommunikationsdirektør hos Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, til avisen.

De fire flyselskaber står for 53 procent af indenrigsflyvningen i USA.

- De har kontrolleret flyvningen over Atlanten og har haft høje billetpriser. De ønsker af indlysende grunde ikke konkurrence, siger Skånvik.

Se også: Norwegian transporterede 16 pct. flere passagerer Norwegian transporterede 16 pct. flere passagerer

Norwegian flyver i dag på en EØS-licens, som har begrænsede flymuligheder fra Europa. Derfor har de søgt om at flyve USA-ruterne med sine irsk-indregistrerede fly på EU-licens.

0 kommentarer
Vis kommentarer