Annonce:
Annonce:

Her er verdens længste og korteste flyrute

Forskellen er cirka 17 timer

Annonce:
Følg Ferie

Længden betyder faktisk noget. I hvert fald hvis du vil helt op i skyerne. Og er den for lang, kan du være udmattet og øm i hele kroppen i dagevis.

Det må være læren, vi kan tilegne os af et moderne liv med masser af flyrejser.

Nogle er lange. Andre korte. Men hvilke flyruter er rent faktisk verdens længste og korteste?

TV: Vær med i cockpittet under landing på Færøerne

Lad os tage den lange først. Den varede indtil november sidste år 19 timer, gik mellem Singapore og Newark og blev fløjet af Singapore Airlines.

Den blev dog for dyr i brændstof, og i dag tilhører titlen Delta Air Lines, der på knap 17 timer flyver mellem Johannesburg og Atlanta i en Boeing 777-200LR.

Pudsigt nok er det ikke den længste distance. Den tilhører Qantas med ruten mellem Sydney og Dallas og varer 15 timer og 25 minutter.

TV: Se vanvittig landing med propelfly

Den er med sine 13.804 kilometer 224 kilometer længere end ruten mellem Johannesburg og Atlanta. Her benyttes en Boeing 747-400.

Annonce:

Den længste distance, der flyves med verdens største passagerfly, Airbus A380, går i øvrigt mellem Dubai til Los Angeles. Her tilbagelægges 13.420 kilometer på cirka 16 timer og 20 minutter.

Her er verdens længste flyrute med A380

Men den korteste flyvning så? Ja, den giver dig i hvert fald hverken jetlag eller dårlig ryg. Til gengæld er det så som så med underholdningen og serveringen om bord.

For det er begrænset, hvor mange gamle afsnit af 'Venner' man kan se, og hvor mange plasticbakker man kan nå at tømme indholdet af på de cirka to minutter, der går mellem start og landing.

Loganair beflyver således den 2,8 kilometer korte rute mellem Westray og Papa Westray, der hører til Orkneyøerne i Skotland. Mandag og lørdag afgår den fra Westray 8.49 og lander 8.51, mens den tirsdag til fredag først afgår 9.49. Flyet er en Britten Norman BN-2A/B Islander, der kan medbringe op til ni passagerer.

Annonce:

I artklens top eller ved at klikke her kan du være med hele vejen på verdens korteste flyrute. Af ren og skær venlighed (og for ikke selv at dø af kedsomhed) undlader vi at vedlægge en realtidsvideo fra verdens længste flyrute.

TV: Se verdens korteste flyrute

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: