Hvornår du skal booke rejsen afhænger af destinationen

Bestil rejsen til Bangkok 30 uger før afrejse, mens Barcelonarejsen bør bestilles ni uger inden afgangsdato

Der er stor forskel på, hvornår du bør sidde klar ved computeren eller smartphonen, når den billigste flyrejse skal bestilles. (Foto: Colourbox.com)
Der er stor forskel på, hvornår du bør sidde klar ved computeren eller smartphonen, når den billigste flyrejse skal bestilles. (Foto: Colourbox.com)

Det er mere kompliceret end som så at finde en eksakt tid for, hvornår det bedst kan betale sig at booke en flyrejse.

En undersøgelse viser eksempelvis, at man gennemsnitligt får den billigste billet ved at købe den 49 dage før afrejse.

Men der er faktisk stor forskel på, om du skal til Barcelona eller Bangkok.

Fem gode råd: Sådan får du den billigste charterferie

For skal du blot til den populære catalanske hovedstad, er det billigst at købe billetten cirka ni uger før afrejse, mens den billigste flyrejse til Bangkok købes 30 uger i forvejen.

Det viser en undersøgelse foretaget af rejsesøgemaskinen Skyscanner, der har analyseret sit omfattende dataarkiv baseret på millioner af solgte flybilletter gennem de seneste tre år.

TV: Stor test: Her er den bedste rejsesøgemaskine

- Der er en udbredt forestilling om, at jo før du booker, desto bedre en pris har du chance for at få. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Priserne på en flybillet til samme destination går meget op og ned allerede fra 30 uger før afrejse og helt frem til afgang. Vi taler om løbende udsving på plus-minus 20 pct. i forhold til gennemsnitsprisen, fortællerMaria Paulsen, rejseekspert hos Skyscanner.

Nogle af de faktorer, der spiller ind på billetprisen, er typen af flyselskab (traditionelt eller lavprisselskab) samt rutelængden.

Helt gennemsnitligt kan man dog sige, at de billigste flybilletter fra Københavns Lufthavn får du syv uger inden afrejse. Det modsvarer fuldstændig Momondos 49-dages tommelfingerregel.

Man gør også klogt i at afholde sig fra at booke til Barcelona tidligere end 23 uger i forvejen, fordi prisen indtil da ligger markant over gennemsnitsprisen. Booker man eksempelvis til Barcelona 30 uger før afrejse, risikerer man at finde priser, der er næsten 60 procent dyrere end gennemsnitsprisen.

Seks simple tips til en billigere flybilletGoogle snart klar med rejsesøgemaskine