TV: Flyselskab kritiseret for sexet sikkerhedsvideo

Air New Zealand har benyttet sig af letpåklædte modeller fra Sports Illustrated Swimsuit Edition. For en sikkerheds skyld

Lad det være sagt med det samme. Kritikken kommer ikke fra den mandlige del af rejseredaktionen. Så skulle det da lige være, fordi Air New Zealand ikke har operationer i danske lufthavne.

Men Air New Zealand bliver nu beskyldt for sexisme, da flyselskabet i sin seneste sikkerhedsvideo har benyttet sig af særdeles fitte bikinimodeller, der blandt andet har medvirket i den berømte Sports Illustrated Swimsuit Edition.En scene fra videoen.
En scene fra videoen.
Rejsetips Er dette verdens fedeste sikkerhedsvideo?

Air New Zealand kalder selv videoen for 'verdens smukkeste sikkerhedsvideo', og man har døbt den 'Safety in Paradise'.

Hovedsagen er naturligvis at få de flyrejsende til at spærre øjnene op og give sikkerhedsinstruktionerne deres fulde opmærksomhed.

Udland Bear Grylls i ny sikkerhedsvideo

Rejsende vil møde de smukke sikkerhedskvinder fra i morgen, 12. februar, der er 50-års dagen for den første udgave af Floridamagasinets swimsuit edition.

Singing Sons of Beaches i færd med at vise, hvad man IKKE må i en lufthavn. (Vidcap) Rejsetips Sådan kan en sikkerhedsvideo også se ud

- Men min bekymring er, at jeg som kvinde stiger på et fly for at skulle på forretningsrejse, og så bliver jeg konfronteret af kvinder i bikinier på en stærkt seksualiseret facon, siger universitetsunderviser og feminist Deborah Russell til Sydney Morning Herald.

Stewardesser fra Finnair fyrede den af i kabinen forud for en flyvning til Indien. (Vidcap) Udland TV: Stewardesser der danser

- Jeg vil tages seriøst, men det virker som om, de siger, at min seksualitet er alt ved mig, der betyder noget for dem, siger hun til avisen efter et preview og understreger, at hun ikke har tænkt sig at se den i flyet.

Jodi Williams, der er chef for flyselskabets brandudvikling, siger dog omvendt, at samarbejdet med magasinet var en 'fænomenal mulighed for at løfte selskabets globale brand'. Ligesom man forventer, at videoen vil engagerer kunderne.

Lækkert med lækkert på. Sådan ville Simmons måske sige, hvis han kunne tale dansk ... (Vidcap) Udland Se verdens lækreste sikkerhedsvideo

Blandt modellerne er Hannah Davis, Jessica Gomes og Christie Brinkley.

Air New Zealand har tidligere benyttet sig af overleveren Bear Grylls, figurer fra Tolkien-universet samt fitnessguruen Richard Simmons og rapperen Snoop Dogg.

I artiklens top kan de se, hvordan videoen blev til.

0 kommentarer
Vis kommentarer